Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΔιαδραστική πλατφόρμα εικονικών ξεναγήσεων σε όλη την Ελλάδα- Επίδαυρος και Μυκήνες οι...

Διαδραστική πλατφόρμα εικονικών ξεναγήσεων σε όλη την Ελλάδα- Επίδαυρος και Μυκήνες οι προορισμοί από την Αργολίδα

Μια καινοτόμο πλατφόρμα διαδικτυακών – διαδραστικών ξεναγήσεων σε όλη την Ελλάδα έχει δημιουργήσει το τμήμα συμπληρωματικής εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης E-learning του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Ο λόγος για το YouGoCulture, την πλατφόρμα δωρεάν πρόσβασης με κοινωφελή και μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα που αποτυπώνει τη γοητεία μοναδικών προορισμών της Πελοποννήσου (Αρχαία Μεσσήνη – Μεσσηνία, Αρχαία Ολυμπία – Ηλεία, Μυκήνες και Επίδαυρος – Αργολίδα, Μυστράς – Μάνη & Σπάρτη) και της Αττικής (Αθήνα – Ιστορικό & Μητροπολιτικό Κέντρο, Σούνιο – Λαύριο – Νοτιοανατολική Αττική, Μαραθώνας – Βορειοανατολική Αττική, Ελευσίνα – Δυτική Αττική).

Ο επισκέπτης της πλατφόρμας έχει πρόσβαση σε εκατοντάδες σημεία ενδιαφέροντος (Μνημεία, Αξιοθέατα, Δραστηριότητες, Πόλεις – Χωριά), δεκάδες ώρες βίντεο και συνεντεύξεων, χιλιάδες Φωτογραφίες και Πανοράματα 360° και δεκάδες χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα.
Στόχος του YouGoCulture είναι να συγκεντρώσει πόρους, ύψους 65.000 ευρώ, για την παραγωγή πρωτότυπου οπτικοακουστικού υλικού προορισμών με στόχο την τουριστική ανάδειξη της Ελλάδας. Οι επόμενοι προορισμοί που θα αναδείξει η πλατφόρμα είναι η Κνωσός (Φαιστός, Ελεύθερνα, Γόρτυνα), η Δήλος-Κυκλάδες (Νάξος – Πάρος – Μύκονος), οι Δελφοί-Στερεά Ελλάδα, ενώ θα εμπλουτιστεί το περιεχόμενο για το ιστορικό και μητροπολιτικό κέντρο της Αθήνας.

Η πρωτοβουλία του ΕΚΠΑ εντάσσεται στο πλαίσιο πρόσφατου εγχειρήματος του πανεπιστημίου για τη διάθεση αγγλόφωνων προγραμμάτων επιμόρφωσης διεθνώς.
Η πλατφόρμα έχει ενταχθεί στο καινοτόμο πρόγραμμα crowdfunding, Act4Greece της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος με στόχο τη συγκέντρωση πόρων από το πλήθος για την υλοποίηση “έργων που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία και ο ελληνισμός”. Έχει, ακόμη, τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, ενώ έχει τύχει της αποδοχής και της συνεργασίας των τοπικών κοινωνιών, των ΟΤΑ και αναπτύσσεται υπό την εποπτεία και τη συμβουλευτική διάθεση των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού (Εφορείες Αρχαιοτήτων – Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς).

 

 
Πηγή: capital.gr

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ