Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ανάστατοι για να μην τους κλείσουν το σχολείο - Τι μας...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ανάστατοι για να μην τους κλείσουν το σχολείο – Τι μας είπαν οι γονείς από την Δήμαινα Αργολίδας

Σοβαρό θέμα έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή της Δήμαινας Αργολίδας, καθώς η αναγγελία του κλεισίματος του Δημοτικού Σχολείου Δήμαινας έχει ξεσηκώσει τους κατοίκους.

Σήμερα μάλιστα περισσότεροι από είκοσι γονείς παιδιών του Δημοτικού πήγανε στο Γραφείο του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας κ. Δημήτρη Σίδερη για να συζητήσουν το πρόβλημα τους και να διαμαρτυρηθούν. Στην συζήτηση που κράτησε περίπου μια ώρα οι γονείς ανέπτυξαν τα επιχειρήματα τους και τους λόγους που θεωρούν άδικη μια τέτοια εξέλιξη.

Μετά την επίσκεψη στον κ. Σίδερη μοι γονείς μίλησαν με τον δημοσιογράφο Μιχάλη Καζά για λογαριασμό του Argonafplia.gr και εξέφρασαν τις απόψεις τους.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δήμαινας κ. Ανδρέας Αγγέλου, ήταν ιδιαίτερα κατηγορηματικός.
“Ήμαστε ένα χωριό με νέους γονείς, όλοι εργαζόμενοι που μοχθούμε για το μεροκάματο. Δημιουργούμε τις οικογένειες μας και κάνουμε παιδιά. Έχουμε το σχολείο μας που είναι υπόδειγμα για ανάλογα χωριά. Έχουμε μάλιστα και συνεχή αύξηση των μαθητών του σχολείου. Με την απόφαση τους αυτή τώρα για κλεισιμο του σχολείου, μας καταδικάζουν να αφήνουμε τη γη μας και τις δουλειές μας και να τρέχουμε να πάμε και να φέρουμε τα παιδιά μας από το Σχολείο της Νέας Επιδαύρου.

Γιατί δεν κοιτούν αν το Δημοτικό Σχολείο της Νέας Επιδαύρου μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες ενός εξαθεσίου σχολείου; Έχει τον κατάλληλο χώρο, προαύλιο και πρόσβαση; Γιατί θα πρέπει να κλείσει το ένα σχολείο αφού σήμερα εξυπηρετούνται γονείς και μαθητές με τον καλύτερο τρόπο;

Η οργή των γονέων καθώς η συζήτηση με τον Ανδρέα έχει φτάσει σε αυτό το σημείο εκδηλώνεται με φωνές. Όλοι συμφωνούν. “Αν το σχολείο κλείσει εμείς δεν πρόκειται να στείλουμε τα παιδιά μας στη Νέα Επίδαυρο. Η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας ας σταματήσει την εξέλιξη του κλεισίματος. Ας ευθυγραμιστεί με την δική μας απόφαση και την απόφαση του Δήμου Επιδαύρου και ας απαντήσει αρνητικά στο κλείσιμο του σχολείου μας. Ας μην εγκρίνει τα έξοδα μεταφοράς των μαθητών από και προς το σχολείο. Αν υπάρχει βούληση η αδικία και η ταλαιπωρία μας θα σταματήσει εδώ”.

Στη συνέχεια από την συνάντηση με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας οι γονείς θα επισκέπτονταν τον βουλευτή Αργολίδας κ. Ανδριανό και τον δήμαρχο Επιδαύρου κ. Κώστα Γκάτζιο. Τις επόμενες ημέρες άλλους. Αγώνα μέχρι να εξασφαλιστεί ότι οι πόρτες του σχολείου θα μείνουν ανοικτές…

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ