Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΨΥΧΑΓΩΓΙΑSurvivor: Στην… τσίτα Διάσημοι και Μαχητές!

Survivor: Στην… τσίτα Διάσημοι και Μαχητές!

Άλλαξε χέρια η νίκη (από τους Κόκκινους στους Μπλε) μετά την επίκληση του κανονισμού από τον Αναγνωστόπουλο, που αντάλλαξε βαριές κουβέντες με τον Αγγελόπουλο – «Κυανόκρανος» ο Ρουβάς, που όμως δεν κατάφερε να ενώσει τις δύο ομάδες – Και ολισθήματα: Συγκρίνουν την «πείνα» στο παιχνίδι με την εξαθλίωση στην κοινωνία!

Από δυο χωριά χωριάτες γίνανε στο Survivor, μετά την απίστευτη τροπή που πήρε το χθεσινό παιχνίδι. Οι Διάσημοι κέρδισαν αρχικά, όμως οι Μαχητές έκαναν ένσταση γιατί θεώρησαν ότι ο Αγγελόπουλος δεν πάτησε ως όφειλε με βάση τον κανονισμό σε ένα σημείο και ο τελευταίος καθοριστικός αγώνας επαναλήφθηκε κατά ένα μέρος, με αποτέλεσμα να επικρατήσουν τελικά οι Μπλε.

Οι Διάσημοι αντέδρασαν έντονα στην τυπολατρεία των αντιπάλων και τα έκαναν γης μαδιάμ. Αντηλλάγησαν βαριές κουβέντες και οι σχέσεις ψυχράνθηκαν. Το ψυχικό ρήγμα είναι περισσότερο αισθητό κι από κείνο του… Αγίου Ανδρέα στο «δακτυλίδι της φωτιάς» στον Ειρηνικό!

Ξαφνικά το παιχνίδι άρχισε να αποκτά ξανά μία άγρια ομορφιά, αφού τις τελευταίες ημέρες μας είχαν παλαβώσει με τον… «πολιτικό πολιτισμό» και την ανταλλαγή φιλοφρονήσεων και γλυκόλογων, έχοντας μετατρέψει το ριάλιτι σε ρομαντική κομεντί τρίτης διαλογής – μόνο ο Χιου Γκραντ έλειπε.

Το κοινό διψάει για ίντριγκα, συγκρούσεις, ξεσπάσματα και ακραίες καταστάσεις – αν είναι να βλέπει σαλιαρίσματα και δηθενιές, θα την κάνει για τα ουζερί και τα θερινά σινεμά τώρα, που ανοίγει ο καιρός.

Το χθεσινό επεισόδιο άξιζε τα λεφτά του και γαργάλισε προς τα πάνω την αδρεναλίνη. Οι δύο ομάδες, ξανάγιναν χωριστές παρέες, διακόπτοντας ακόμα και τις «διπλωματικές σχέσεις» τους. Ούτε κουβέντα δεν αντάλλαξαν όταν κάθονταν δίπλα στον Σάκη Ρουβά, ο οποίος έκανε γκεστ εμφάνιση στην Καραϊβική – «δεν με ξέρεις, δεν σε ξέρω υποφέρεις κι υποφέρω» ήταν το κλίμα. Μάλιστα υποδέχθηκαν τον καλλιτέχνη χωριστά, με αποτέλεσμα να τρελαθεί ο άνθρωπος και να μην κρύβει την αμηχανία του!

Με τους παίκτες όχι ακριβώς να πεινάνε, αλλά να έχουν μάλλον μάθει πλέον στην καλοπέραση και τις βόλτες, με πλοία και αεροπλάνα, απολαμβάνοντας λουκούλλεια γεύματα και συναυλίες, η απώλεια κάθε επάθλου είναι οδυνηρή. Έτσι όπως πάει βέβαια το πράγμα, τη μια μέρα κερδίζει η μία ομάδα και την άλλη η αντίπαλη – για να μην μένει παραπονεμένη καμία. Λάθος! Αν δεν γείρει η πλάστιγγα, για ένα διάστημα τουλάχιστον, υπέρ της μίας και να «δεινοπαθήσει» η άλλη, ώστε να αντιδράσει δυναμικά, το παιχνίδι θα είναι σαν φιλικό ματσάκι του Αυγούστου – ούτε για συζήτηση μεταξύ φανατικών. Αυτή η ισορροπία πήγε να διαταραχθεί χθες κι έγινε χαμός.

Πάντως ότι οι παίκτες έχουν καλομάθει με τα φαγητά, τις ντόλτσε βίτα και τις εκδρομές είναι γεγονός. Υπάρχει ταλαιπωρία, αλλά δεν φαίνονται πια και σαν ασκητές! Από την όψη τους και μόνο φαίνεται ότι οι χοντρές οι πείνες έχουν μείνει πίσω. Όλο και κάτι τσιμπάνε – λείπουν ακόμα και οι εικόνες με τις… «σφαγές» καρύδων πλέον. Σε λίγο δεν θα το λένε Survivor, αλλά «σαβουροβάιβορ» έτσι που.. «σαβουριάζουν» συνέχεια χάμπουργκερ, πίτες, μουσακάδες και άλλα καλούδια, πότε από έπαθλα, πότε από εξτρά γλέντια και σχεδόν καθημερινά από «ενισχύσεις» που τους δίνει η παραγωγή πριν τους αγώνες.

Ντέρμπι όπως το Ρεάλ – Μπαρτσελόνα

Ο αγώνας ήταν συγκλονιστικός. Όχι μόνο λόγω της εξέλιξης του σκορ και των ανατροπών, αλλά και για τις ενέργειες και τα λεγόμενα των παικτών στη διάρκειά του.

Όταν βλέπεις επαγγελματίες παίκτες να ανταλλάσσουν υπαινιγμούς, πειράγματα και ευθείες βολές, όπως κάνουν αυτοί της Ρεάλ και της Μπαρτσελόνα, είναι λογικό ότι δεν περιμένεις από τους παίκτες του Survivor να έχουν συμπεριφορές πολιτικής ορθότητας (politically correct).

Το σκηνικό είχε στηθεί αριστοτεχνικά για την τέλεια καταιγίδα, που θα ακολουθούσε.

Με το σκορ ισόπαλο 9-9, μπήκαν στο γήπεδο οι δύο κοπέλες που θα έτρεχαν μόνο και οι Μάριος και Αγγελόπουλος για να αναμετρηθούν μέχρι τελικής πτώσεως.

Σάρα και Ευρυδίκη έφτασαν σχεδόν μαζί για να παραδώσουν στη «σκυτάλη» στους άνδρες και οι δύο καλύτεροι παίκτες των αντίπαλων ομάδων, έφυγαν σφαίρα.

Ο Αγγελόπουλος πήγε σχεδόν μαζί με το Μάριο στις βολές, ήταν εξαιρετικά εύστοχος και νίκησε, βάζοντας γρήγορα τρία μπαλάκια, πριν προλάβει ο Μάριος να πει «χαλούμι».

Η ένσταση που έκανε την παραλία καλοκαιρινή

Με τους Διάσημους να πανηγυρίζουν το έπαθλο (θα πήγαιναν βόλτα στην πρωτεύουσα Santo Domingo με γερό φαγοπότι βέβαια), ο Αναγνωστόπουλος επισήμανε δήθεν αθώα ότι ο Αγγελόπουλος παρέβη έναν κανονισμό του παιχνιδιού. Δεν πάτησε στο ξύλο, λέει, κατεβαίνοντας από το ζιπ λαιν. Όντως από το ριπλέι ο Ντάνος πήγε προς τα κάτω σαν να κάνει κατάδυση και δεν πάτησε το πόδι του στο συγκεκριμένο σημείο. Το πλεονέκτημα που δίνει αυτή η παράκαμψη είναι ουσιαστικά εκατοστά του δευτερολέπτου. Με δεδομένο ότι ο Αγγελόπουλος νίκησε με διαφορά τον Μάριο στις βολές, το συμπέρασμα ήταν ότι η παρατυπία αυτή δεν επηρέασε τελικά την έκβαση του αγώνα. Το παραδέχθηκαν αυτό και οι ίδιοι οι Μαχητές. Όμως ο κανόνας είναι κανόνας και ο Μισθοφόρος επισήμανε ότι εάν έκανε το ίδιο στον δικό του αγώνα με τον Κοκκινάκη, όταν κι έχασε με απειροελάχιστη διαφορά, τότε τα πράγματα θα είχαν εξελιχθεί αλλιώς.

Ο Αναγνωστόπουλος ήταν τυπικά σωστός. Γι’ αυτό και η παραγωγή έκανε δεκτή την ένταση – αυτά να τα λέμε. Η κίνησή του όμως να διεκδικήσει στα χαρτιά έναν χαμένο αγώνα ήταν αμφιλεγόμενη – θύμισε κάτι ανάλογα περιστατικά από το ελληνικό ποδόσφαιρο, καίτοι ο ίδιος είναι Παναθηναϊκός – και προκάλεσε την έκρηξη των Διάσημων, αλλά και διχασμό αρχικά στην ίδια του την ομάδα.

Ακόμα και ο Μάριος παραδέχθηκε ότι διαφώνησε με την επανάληψη του τελευταίου κομματικού του κρίσιμου αγώνα, αλλά πειθάρχησε στην άποψη της πλειοψηφίας.

Ο Μπο από την άλλη άρχισε να μιλά για «καραγκιόζηδες», χαρακτηρίζοντας το σκηνικό «γελοίο».

Ο Μισθοφόρος όμως, που τον λένε και… πειρατή εκεί στο παιχνίδι, ήταν ανένδοτος. Ήθελε σώνει και καλά να κάνει… ρεσάλτο στο καράβι της νίκης – ξέρει από τη Σομαλία. Τυπικά είχε δίκιο και το διεκδίκησε μέχρι τέλους. Τα fair play είναι για τους ηττοπαθείς.

Ο αγώνας επαναλήφθηκε και ο Μάριος νίκησε αυτή τη φορά έναν μάλλον χωρίς συγκέντρωση Αγγελόπουλο.

Αμέσως μετά ο Μπο, ο Ντάνος, ο Χρανιώτης, η Ευρυδίκη περιφέρονταν στα ρηχά και στην αμμουδιά σαν ναυαγοί, αδυνατώντας να πιστέψουν αυτό που έπαθαν.

Στην τελετή… απονομής του επάθλου οι Διάσημοι αρνήθηκαν να χειροκροτήσουν τους Μαχητές και η ένταση κλιμακώθηκε. Ο Μάριος προσπάθησε να δικαιολογήσει την ένσταση και θυμήθηκε κάτι παλιά πέναλτι που του δίναν σε βάρος του. Μόνο για… «παράγκα» δεν μίλησε!

Η Ευρυδίκη είπε ειρωνικά «μπράβο στα παιδιά» και ο Κοκκινάκης επισήμανε ότι το ματς δεν κρίθηκε στην παρατυπία του Αγγελόπουλου – με αυτό συμφωνούσαν οι περισσότεροι και των δύο ομάδων.

Ο Ντάνος αρχικά ήταν σαν Γάλλος ευγενής: «δεν θέλω να πω τίποτα, ευχαριστώ»! Όταν όμως ο Μισθοφόρος ισχυρίστηκε και πάλι ότι θα κέρδιζε τον αγώνα με τον Κοκκινάκη αν πηδούσε όπως ο Αγγελόπουλος, εξερράγη. «Ντροπή σου» του φώναξε, με τον Αναγνωστόπουλο να απαντά «λες ψέματα» και να ισχυρίζεται ουσιαστικά ότι ο αντίπαλος έκλεψε! «Κλέβω; Έβαλα τρεις μπάλες και ο Μάριος καμία» ανταπάντησε εκείνος.

Έκτοτε οι παίκτες των δύο ομάδων δεν αντάλλαξαν ούτε ματιά σαν συμπέθεροι που δεν θέλανε το γάμο. Κι όπως φαίνεται δεν αλλάζει κάτι ούτε στο σημερινό επεισόδιο.

 

 

Πηγή: protothema.gr

 

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ