Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΜε έντονο Πελοποννησιακό χρώμα η 2η έκθεση «Ελλάδος Γεύση» στο Περιστέρι

Με έντονο Πελοποννησιακό χρώμα η 2η έκθεση «Ελλάδος Γεύση» στο Περιστέρι

Εντυπωσίασε κοινό και εκθέτες η συμμετοχή της Πελοποννήσου με συνδυαστικές δράσεις προβολής.

Με σημαντικά αποτελέσματα για δεύτερη χρονιά η παρουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην έκθεση Ελλάδος Γεύση η οποία πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου από 18 έως 21 Μαΐου 2017. Η συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου χαρακτηρίστηκε από συνδυαστικές ενέργειες προβολής με επίκεντρο τον πολιτισμό, τον τουρισμό, τα προϊόντα αλλά και τις επαφές με Περιφέρειες και Δήμους που συμμετείχαν στην έκθεση προερχόμενες από όλη τη χώρα. Μέσα από τη συμμετοχή της η Περιφέρεια ανέδειξε τα ποιοτικά ΠΟΠ, ΠΓΕ πιστοποιημένα Πελοποννησιακά Προϊόντα και την Πελοποννησιακή Γαστρονομία, ως επίκεντρα της Μεσογειακής Διατροφής, προτάσσοντας τα σε βασικούς παράγοντες οι οποίοι προσθέτουν υπεραξία στο σύνολο της Πελοποννησιακής Οικονομίας.

Σε ένα εντυπωσιακό θεματικό περίπτερο με επίκεντρο την μανιάτικη κουλτούρα, η Περιφέρεια Πελοποννήσου παρουσίασε την παράδοση και την αυθεντικότητα της Πελοποννήσου με σύγχρονη προσέγγιση μέσα από γαστρονομικές επιδείξεις στο κοινό της έκθεσης. Οι δράσεις συμπληρώθηκαν και με σεμινάρια παρουσίασης Πελοποννησιακών συνταγών από διακεκριμένους σεφ που έλαβαν μέρος καθ’όλη τη διάρκεια του γεγονότος.

Το κοινό της έκθεσης έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και για τις επιμέρους παρουσιάσεις των περιοχών της Πελοποννήσου με τις ιδιαίτερες συνταγές που παρουσίασαν η Περιφέρεια και οι Δήμοι.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν οι γαστρονομικές παρουσιάσεις και οι μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις των Δήμων Τριφυλίας, Μεσσήνης, Γορτυνίας και Κορινθίων. Στις τέσσερεις ημέρες έλαβαν χώρα b2b επιχειρηματικές συναντήσεις με προσκεκλημένους εμπορικούς επισκέπτες, οι οποίοι φιλοξενήθηκαν στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου και γνώρισαν από κοντά την ποιότητα των Πελοποννησιακών προϊόντων.

Μετρήσιμα αποτελέσματα από την δυναμική εξωστρέφεια της Πελοποννήσου

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Πελοποννήσου χαιρετισμό απεύθυνε η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνα Νικολάκου. Η κα.Νικολάκου αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο και την προσπάθεια συνολικά των αυτοδιοικητικών φορέων και των Περιφερειών για την ενίσχυση των τοπικών οικονομιών με εξωστρεφείς δράσεις τουρισμού, πολιτισμού και την ανάδειξη των ξεχωριστών προϊόντων της κάθε περιοχής. Επίσης αναφέρθηκε στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης και η Περιφερειακή Αρχή, όσον αφορά την στοχευμένη και δυναμική εξωστρεφή πολιτική που υλοποιεί, η οποία ήδη έχει αποφέρει μετρήσιμα αποτελέσματα αναφέροντας χαρακτηριστικά την αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού από εξωτερικό και Ελλάδα.

Η κα. Νικολάκου τόνισε ότι η έξοδος της χώρας μας από την κρίση απαιτεί τολμηρές πολιτικές αποφάσεις και συσπειρωμένες τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας. Τέλος έκανε αναφορά στο τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου, στην σύντομη και ασφαλή προσβασιμότητα για τους κατοίκους της Αττικής, αλλά και στο καλάθι των προσφερόμενων μοναδικών εμπειριών που θα βιώσει ο επισκέπτης, με αιχμή τα μοναδικά σε ποιότητα και γεύση Πελοποννησιακά προϊόντα.

Η Έκθεση Ελλάδος Γεύση τελέστηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Τουρισμού, της ΕΝΠΕ, της ΚΕΔΕ του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και τη στήριξη του Δήμου Περιστερίου.
Αντικείμενο της έκθεσης αποτέλεσε η προβολή των προϊόντων, της γαστρονομίας και του πολιτισμού της κάθε Περιφέρειας, των Δήμων, με τη συμμετοχή Φορέων (επιμελητήρια) και μεμονωμένων παραγωγών.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ