Επιστολή του βουλευτή Γ. Γκιόλα προς τον Πρόεδρο της ΔΕΗ για βιώσιμο διακανονισμό των οφειλών καταστημάτων

- Advertisement -

Επιστολή του βουλευτή Γ. Γκιόλα προς τον Πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκη, ο οποίος συνηγορεί στο δίκαιο αίτημα του Εμπορικού συλλόγου Άργους για βιώσιμο διακανονισμό των  οφειλών της ΔΕΗ.

- Advertisement -

Αγαπητέ Πρόεδρε,

Σας είναι γνωστό το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα μέλη των εμπορικών συλλόγων της χώρας, πιεζόμενα να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις των, μεταξύ των οποίων και της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος.

Δυστυχώς οι καταναλώσεις έχουν αυξηθεί, έχουν δε σωρευθεί υψηλά χρέη, που αδυνατούν να εξοφλήσουν με την μέχρι σήμερα παρασχεθείσα δυνατότητα των 12 ή 36 δόσεων. Σας διαβιβάζω την σχετική ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Άργους, που ως κραυγή αγωνίας ζητούν να διευρυνθεί ο αριθμός των δόσεων και γενικά να εξασφαλισθεί ελαφρύτερος τρόπος καταβολής των οφειλομένων, με περισσότερες δόσεις και χωρίς προκαταβολή.

Η προσπάθειά τους να επιβιώσουν και να σταθούν συνεπείς και προς τον Οργανισμό έχει καταντήσει για την πλειονότητα των εμπόρων Τιτάνια ή Σισύφειος προσπάθεια. Παράκληση και έκκληση να εξετάσετε τη δυνατότητα ελάφρυνσης του τρόπου εξόφλησης των οφειλών τους, με την επιείκεια, ελαστικότητα και κοινωνικότητα που πρέπει να διακρίνει έναν Οργανισμό ελεγχόμενο από το Δημόσιο, για να μην οδηγηθούν σε οριστικό κλείσιμο των καταστημάτων τους και στην χρεοκοπία.

Με ειλικρινή εκτίμηση,

Γιάννης Γκιόλας

Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αργολίδας

 

 

 

- Advertisement -