Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΠαράνομο κουκούλωμα από το Δήμο Ναυπλιέων της χωματερής στον Αρχαιολογικό Χώρο Δρεπάνου...

Παράνομο κουκούλωμα από το Δήμο Ναυπλιέων της χωματερής στον Αρχαιολογικό Χώρο Δρεπάνου – Το σκάνδαλο της χωματερής στο Δρέπανο έχει και δεύτερο επεισόδιο …(ΒΙΝΤΕΟ)

Ενώπιον νέου σκανδάλου του Δήμου Ναυπλιέων δεικνύουν οι πρώτες πληροφορίες ότι βρισκόμαστε στην υπόθεση της χωματερής στο Δρέπανο Ναυπλίου.

Το σημερινό βίντεο που μεταδόθηκε ζωντανό από το Argonafplia.gr (ARGONAFPLIA Webnews)

Σήμερα, σε εκτέλεση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για μεταφορά των μπάζων και λοιπών απορριμμάτων, που έχουν συσωρευτεί στον χώρο, που επιπρόσθετα να τονίσουμε ότι είναι Αρχαιολογικός Χώρος, επιχειρήθηκε το μπάζωμα τους.


Κουκούλωμα δηλαδή αντί μεταφοράς και μάλιστα μέσα σε Αρχαιολογικό Χώρο… Φαντάζεστε τι ποινή θα είχε φάει αν το είχε κάνει ιδιώτης;;;

Την εντολή φυσικά έδωσε ο Τοπάρχης κ. Θανάσης Κοτίτσας με συμφωνία του Δημάρχου κ. Δημήτρη Κωστούρου.

Ο θόρυβος από την καταγγελία του γεγονότος και την ζωντανή αναμετάδοση μου, ενεργοποίησε και την Αρχαιολογική Υπηρεσία. Προς τιμή της Υπηρεσίας και των εχόντων αναλάβει την υπόθεση, η Υπηρεσία εκ νέου έχει καλέσει τον Δήμο να καθαρίσει τον χώρο.

Να θυμίσουμε, το τι είχε γίνει στη συγκεκριμένη υπόθεση με την προηγούμενην ανάρτηση μας, που περιλαμβάνει και το κείμενο της “Μηνυτήριας Αναφοράς της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας για την χωματερή στο Δρέπανο”.

Να σημειώσουμε ότι ο Δήμος τότε την είχε “γλυτώσει”, αφού η μήνυση δεν ήταν κατά εκείνου, που είχε δώσει την εντολή για εναπόθεση των φοινίκων στο χώρο, όπως θα έπρεπε, αλλά κατά αγνώστων.

Σήμερα όμως, όλοι γνωρίζουν ότι ο σημερινός παραβάτης έχει όνομα και λέγεται Δήμος Ναυπλιέων. Ο Δήμος έδωσε εντολή για να υλοποιηθεί το κουκούλωμα και ο εργολάβος ενήργησε. Τώρα πως είναι δυνατόν να δοθούν τα 11 χιλιάρικα της απόφασης για μεταφορά, για ένα απλό κουκούλωμα όπως επιχειρήθηκε είναι ένα άλλο θέμα που θα πρέπει να διερευνηθεί.

Η προηγούμενη ανάρτηση:

 

Μηνυτήρια αναφορά για την χωματερή στο Δρέπανο – Πλήρης δικαίωση του Μιχάλη Καζά

– Δεν θα επιτρέψουμε την καταστροφή του Δρεπάνου

Πλήρης η δικαίωση των argonafplia.gr και VDmedia webTv για την ανάρτηση του Μιχάλη Καζά σχετικά με τα μπάζα και την χωματερή στο Δρέπανο και συγκεκριμένα στο χώρο μετά το Γυμνάσιο Δρεπάνου.

Σε Μηνυτήρια αναφορά που κοινοποιήθηκε επισήμως σήμερα από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας αναφέρεται ρητά η ύπαρξη χωματερής στο Δρέπανο. Συγκεκριμένα, αναφέρει η Μηνυτήρια αναφορά:

“Κατά την αυτοψία εκπροσώπου της Υπηρεσίας μας σύμφωνα με το σχετικό 2, διαπιστώθηκε η πρόσφατη εναπόθεση πολλών μεγάλων τμημάτων  κορμών δένδρων (φοίνικες) και μπάζων παντός τύπου (φερτών χωμάτων, τμημάτων οπλισμένου σκυροδέματος, ειδών υγιεινής κ.α.) σε μεγάλη έκταση εκατέρωθεν του υφιστάμενου χωματόδρομου τόσο εκτός όσο κυρίως και εντός του ως άνω αρχαιολογικού χώρου. Η υφιστάμενη κατάσταση αλλοιώνει  αφενός την φυσιογνωμία του τοπίου, συνιστά δε σοβαρή υποβάθμιση του αρχαιολογικού χώρου Νησί Δρεπάνου, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Ν.3028/2002 “Για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς”.

 

ΚΛΙΚ στη ΦΩΤΟ για να την δείτε σε πραγματικό μέγεθος


Συνεπώς η παράβαση είναι δεδομένη. Η μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου διαβιβάστηκε προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ναυπλίου και παίρνει πλέον τον δρόμο της.

Ο δημοσιογράφος κ. Μιχάλης Καζάς μετά την λήψη της μηνυτήριας αναφοράς της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, με την οποία προτείνεται ως μάρτυρας στην υπόθεση μαζί με τον αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας κ. Νίκο Κατσαραίο δήλωσε:

“Πρέπει να καταλάβουμε όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας και ανεξαρτήτως αν ήμαστε ή όχι δημόσια πρόσωπα, ότι αυτή η χώρα πρέπει να παύσει να είναι ένας απέραντος σκουπιδότοπος. Αυτά τα χώματα που έχουν ποτιστεί με αίμα και στα οποία έχει γραφεί η ιστορία για περισσότερα από πέντε χιλιάδες χρόνια δεν μπορεί να γίνεται οικόπεδο και χωματερή του οιουδήποτε ασυνείδητου πολίτη ή αρχής.

Εμείς οι ίδιοι οι πολίτες έχουμε ιερά υποχρέωση να περιφρουρήσουμε και να προστατεύσουμε την πατρίδα μας.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας με αυτή την μηνυτήρια αναφορά απέδειξε ότι είναι αρκετά ευκίνητη ως υπηρεσία και σε ελάχιστο χρόνο προχώρησε μια σοβαρή υπόθεση εφαρμόζοντας τον νόμο και τις κείμενες διατάξεις.

Ελπίζω μετά από ολόκληρη αυτή την κινητοποίηση το Δρέπανο να γλυτώσει την καταστροφή του και το γεγονός αυτό να αποτελέσει και αφετηρία για την ανάδειξη του Αρχαιολογικού χώρου Δρεπάνου και της πλούσιας ιστορίας του”.   

Δείτε τη σχετική ανάρτηση με ένα ΚΛΙΚ ΕΔΩ:

Το σχετικό βίντεο:

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ