Η παράσταση «Κύκνειο Άσμα Γυναικών» από τη θεατρική ομάδα INCOMPATIBLE του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου

- Advertisement -

Η θεατρική ομάδα INCOMPATIBLE παρουσιάζει την παράσταση «Κύκνειο Άσμα Γυναικών», διασκευή του έργου «Δυο Γυναίκες Χορεύουν» του Ζουζέπ Μαρία Μπενέτ Ζουρνέτ διάρκειας 100’.

- Advertisement -

Την Πέμπτη 1 και την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017 στις Φυλακές Λεονάρδου (Κτήριο Λεονάρδου, Κωνσταντινουπόλεως & Εθνικής Αντίστασης, Ναύπλιο)

Η ομάδα δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2016 στα πλαίσια του μαθήματος Σκηνοθεσία ΙΙΙ της διδάσκουσας Άννας Τσίχλης του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, και παρουσίασε την παράσταση «ΤΡΟΥΜΠΑ: Γυναίκες ενός κατώτερου Θεού» στις 12 Δεκεμβρίου 2016 στο Θέατρο Τριανόν.

Το έργο..

«Δυο γυναίκες με διαφορετικές ηλικίες, μνήμες ,επιθυμίες και οπτική , τους φέρνει κοντά η μοίρα και τους ανατρέπει όλη τους τη ζωή .Μια δύστροπη ηλικιωμένη γυναίκα με πάθος για τα κόμικς ζει απομονωμένη από τον κόσμο και σχεδόν ξεχασμένη από τους οικείους της. Και μια νεαρή ,σημαδεμένη από ένα μοιραίο τραγικό λάθος ,που την φροντίζει. Αφημένες και οι δύο στο ρήμαγμα του χρόνου, στα απωθημένα και στα λάθη του χτες, ξεδιπλώνουν η μία στην άλλη τις επιθυμίες, τους φόβους και το παρελθόν τους και οδηγούνται στην απόφαση να «χορέψουν» στο ρυθμό που επιλέγουν οι ίδιες αψηφώντας τους πάντες και τα πάντα»

Μια παράσταση κοινωνικού χαρακτήρα που απεικονίζει με καθαρό ρεαλισμό την ωμή πραγματικότητα που εμείς οι άνθρωποι δεν βλέπουμε, είτε γιατί εθελοτυφλούμε είτε γιατί αυτή είναι καλά κρυμμένη πίσω από τσιμεντένιους τοίχους και προσποιητά χαμόγελα δυστυχισμένων ανθρώπων. Στοιχεία κωμικά και τραγικά μπλέκονται συνεχώς και αδιαλείπτως. Δυο διαφορετικοί και ταυτόχρονα ίδιοι κόσμοι συναντιούνται και μας μαθαίνουν την πραγματική έννοια της αγάπης, των ονείρων, της μοναξιάς, της απομόνωσης, της διαφορετικότητας, της γενναιοδωρίας, του τι είναι το πιο σημαντικό στην ζωή, αλλά τελικά πιο είναι το νόημα της.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθεσία: Μπαζιώνη Μάρθα
Βοηθός Σκηνοθέτη: Χριστάνη Βαλεντίνα
Επιμέλεια Κίνησης: Μούντριχα Άννα Μαρία
Σκηνικά-Κουστούμια: Λύκου Ρένα
Μουσική επιμέλεια: Χριστάνη Βαλεντίνα
Φωτογραφίες: Συγγενίδη Ελένη
Video: Σιαχάμη Αναστασία
Ερμηνεύουν: Καλογεροπούλου Ντίνα ,Λύκου Ρένα

Είσοδος Ελεύθερη

Τηλέφωνο Κρατήσεων: 6983088134, 6972614841

Στην είσοδο θα υπάρχει κουτί για την ενίσχυση του συλλόγου «ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ» με σκοπό την αγορά τροφίμων, για άπορες οικογένειες του Ναυπλίου.

Στοιχεία Επικοινωνίας:
Υπ. Επικοινωνίας: Λύκου Ρένα Τηλ: 6936723306
Υπ. Χορηγιών: Μούντριχα Άννα Μαρία Τηλ: 6989381612

 

 

 

- Advertisement -