Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑΜπάσκετ-Εuroleague (Φάιναλ Φορ): «Μία ακόμη μεγάλη νίκη... αλλά.. τώρα τελικός» δήλωσαν οι...

Μπάσκετ-Εuroleague (Φάιναλ Φορ): «Μία ακόμη μεγάλη νίκη… αλλά.. τώρα τελικός» δήλωσαν οι παίκτες του Ολυμπιακού

Οι παίκτες του Ολυμπιακού το πίστευαν περισσότερο απ’ τον καθένα πως θα είναι στον τελικό της Κυριακής (21/5). Το έκαναν ξανά… κάνοντας τους πάντες να παραμιλούν και αυτή τη φορά όρθωσαν το ανάστημά τους στην πρωταθλήτρια Ευρώπης. Βρήκαν πάλι τον τρόπο να επιστρέψουν, αυτή τη φορά από το -13 και να αποδείξουν στην ΤΣΣΚΑ πως παρά το 7ο τρόπαιό της πέρυσι, δεν έχει μάθει ακόμη να διαχειρίζεται την πίεση, τουλάχιστον όχι απέναντι στους παίκτες της ομάδας του Πειραιά.

O Kώστας Παπανικολάου κρατούσε τον Ολυμπιακό «ζωντανό» μέχρι την έναρξη της 4ης περιόδου και έχει τεράστιο μερίδιο σε αυτή την μεγάλη νίκη. Ο φόργουορντ των «ερυθρόλευκων» είπε μετά τη μεγάλη πρόκριση επί της ΤΣΣΚΑ: «Δεν κάναμε κάτι ακόμη κάτι. Ήταν μια μεγάλη νίκη, βρισκόμαστε στον τελικό, αλλά πρέπει να τα δώσουμε όλα. Πιστεύαμε στη νίκη, δεν αφήσαμε να μας επηρεάσει τίποτα. Είχαμε ηρεμία, διαύγεια και γυρίσαμε το παιχνίδι».

Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας του Πειραιά στο α΄ μέρος και μετά την πρόκριση επισήμανε: «Είχαμε διάρκεια και ήμασταν σοβαροί. Δώσαμε το 100%. Δεν καταφέραμε να περιορίσουμε τον Μίλος Τεόντοσιτς και τον Νάντο Ντε Κολό, αλλά όσο ήμασταν κοντά ελπίζαμε και στο τέλος καταφέραμε να κερδίσουμε».

Ρωτήσαμε τον Μάντζαρη πως γίνεται από 0/3 να τελειώσει τον ημιτελικό με 4/9 και είπε: «Πράγματι! Απίστευτο! Αλλά πιστεύαμε πως κάποια στιγμή θα έμπαιναν. Δεν γινόταν να μην τα βάζουμε σε όλο το παιχνίδι. Ετσι και έγινε». Ο Περιστεριώτης γκαρντ του Ολυμπιακού είπε επίσης: «Το πιστεύαμε πολύ, ήμασταν έτοιμοι. Στην αρχή το ματς δεν πήγε καλά, αλλά το πιστεύαμε. Δεν τα παρατήσαμε και πήραμε μία μεγάλη νίκη. Δεν θέλω να διαλέξω αντίπαλο για τον τελικό. Θα κάτσουμε να απολαύσουμε τον ημιτελικό χωρίς πίεση. Χαίρομαι που κερδίσαμε εμείς. Αυτή η ομάδα δεν τα παρατά ποτέ».

Αποφορτισμένος πλέον, έχοντας συνδυάσει την πρώτη συμμετοχή του σε φάιναλ φορ με την πρόκριση στον πρώτο του τελικό, ο Πάτρικ Γιανγγκ είπε: «Η ευστοχία του Βασίλη Σπανούλη στα κρίσιμα σημεία των αγώνων, έχει αρχίσει να “ενοχλεί” ακόμα και τον συμπαίκτη του, Πάτρικ Γιανγκ!»

O Ερικ Γκριν δήλωσε: «Είναι απίστευτο το συναίσθημα. Είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι για την Κυριακή και προς το παρόν πανηγυρίζουμε. Ήταν υπέροχο που τελικά έβαλα αυτά τα μεγάλα σουτ, έπειτα από κάποια χαμένα. Ολοι ξέραμε ότι ο Σπανούλης το κάνει αυτό. Ξέρουμε ότι ακόμη κι αν έχει μία, δυο, τρεις κακές περιόδους, στο τέλος θα εμφανιστεί».

Ο Καναδός σέντερ, Κεμ Μπιρτς, τόνισε: «Θα είναι υπέροχα την Κυριακή. Δεν υπάρχει πίεση για εμάς, είμαστε το αουτσάιντερ. Είναι τρελό να βλέπουμε τι μπορεί να κάνει ο Σπανούλης στο παρκέ. Τον έβλεπα τα προηγούμενα χρόνια και τώρα είναι υπέροχο που παίζω μαζί του. Είναι απίστευτος, ξέρεις ότι πάντα θα επιστρέψουμε».
ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ