ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ «Αναγνωρίζουμε την πανίδα και τη χλωρίδα της αρχαίας Ασίνης»

- Advertisement -

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ν. Κίου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τολού θα πραγματοποιήσει εκδηλώσεις στον αρχαιολογικό χώρο της Ασίνης, την Πέμπτη 25/5/2017, την Παρασκευή 26/5/2017, το Σάββατο 27/5/2017 και την Κυριακή 28/5/2017 με θέμα
«Αναγνωρίζουμε την πανίδα και τη χλωρίδα της αρχαίας Ασίνης».

- Advertisement -


Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει προβολή της πανίδας του αρχαιολογικού χώρου και ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο, με ταυτόχρονο εντοπισμό και αναγνώριση της χλωρίδας της περιοχής.
Την Πέμπτη και την Παρασκευή θα γίνουν ξεναγήσεις και προγράμματα σε δημοτικά σχολεία, ενώ το Σάββατο και την Κυριακή στους επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου.

Θα προβληθεί εφαρμογή με θέμα την πανίδα στους συμμετέχοντες οι οποίοι θα περιηγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο προσπαθώντας να αναγνωρίσουν είδη φυτών και θα συζητήσουν για τη διαχρονική σημασία τους, έχοντας ως πληροφοριακό υλικό καρτέλες που θα μοιραστούν από τους υπεύθυνους του προγράμματος. Στο πλαίσιο του προγράμματος, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τολού, θα φυτεύσει μαζί με τους μαθητές φυτά της ελληνικής φύσης σε επιλεγμένα σημεία του αρχαιολογικού χώρου. Η δράση στοχεύει στη γνωριμία των μαθητών και των πολιτών με τον αρχαιολογικό χώρο, επισημαίνοντας τη διαχρονικότητά του, όπως καθορίστηκε από την ιδιαίτερη γεωγραφική του θέση, καθώς πρόκειται για έναν χώρο με μακρά πορεία στο χρόνο, από την Πρωτοελλαδική εποχή (3η χιλιετία π.Χ.) έως και το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ταυτόχρονα, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να αναγνωρίσουν και να αξιολογήσουν το φυσικό περιβάλλον του αρχαιολογικού χώρου.

Ώρα εκδήλωσης: 8:00πμ – 14:00μμ
Σημείο συνάντησης: Αρχαιολογικός χώρος Ασίνης
Τηλέφωνα επικοινωνίας για κράτηση θέσεων:
2752025063, 2752058101 (Χ. Αντωνιάδης, Ν. Κατσαραίος)

- Advertisement -