Εκπαιδευτικό Σεμινάριο «Σακχαρώδης Διαβήτης: εφαρμόζοντας τις νέες γνώσεις στην καθημερινή κλινική πράξη» στο Ναύπλιο

Διαβήτη
- Advertisement -

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ [Ε.Δ.Ε.] πρόκειται να πραγματοποιήσει σε Συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Ναυπλίου, Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με τίτλο «Σακχαρώδης Διαβήτης: εφαρμόζοντας τις νέες γνώσεις στην καθημερινή κλινική πράξη» στο Ναύπλιο – Ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ, στις 20/05/2017

- Advertisement -

Ο σακχαρώδης διαβήτης εξακολουθεί να αποτελεί τη μάστιγα της εποχής μας.
Εκτιμάται ότι στα επόμενα 15 χρόνια ο αριθμός των ατόμων με διαβήτη θα υπερβεί παγκοσμίως τα 500 εκατομμύρια. Στην αύξηση αυτήν έχουν συμβάλει σημαντικά ο σύγχρονος τρόπος ζωής με την παχυσαρκία και την έλλειψη άσκησης αλλά και η γήρανση του πληθυσμού.

Είναι πλέον σαφές ότι η αποφυγή των χρόνιων επιπλοκών του σακχαρώδους διαβήτη εξασφαλίζεται μόνο με την άριστη ρύθμιση της υπεργλυκαιμίας. Στην επίτευξη αυτού του στόχου έχει συμβάλει αποφασιστικά η κυκλοφορία πολλών πρωτοπόρων φαρμάκων (πρωτοπόρες βασικές ινσουλίνες, αναστολείς DPP4, ανάλογα GLP-1), οι συνδυασμοί των οποίων μπορούν να προσφέρουν ευελιξία και αποτελεσματικότητα στις θεραπευτικές επιλογές.

Απ’ την άλλη μεριά, η έκρηξη στον τομέα της τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια και η εφαρμογή της στο πεδίο του σακχαρώδους διαβήτη (αντλίες ινσουλίνη νέας γενιάς, τεχνητό πάγκρεας, σύγχρονες συσκευές αυτομέτρησης γλυκόζης στο αίμακαι, συσκευές συνεχούς καταγραφής γλυκόζης) έχει αυξήσει τις δυνατότητες εντατικοποίησης της ρύθμισης.

Για τον λόγο αυτόν η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία διοργανώνει σειρά μαθημάτων με τίτλο «Σακχαρώδης Διαβήτης: εφαρμόζοντας τις νέες γνώσεις στην καθημερινή κλινική πράξη» (2016-2017). Στα μαθήματα αυτά θα συζητηθούν με πρακτικό πνεύμα τα κυριότερα σύγχρονα θέματα που σχετίζονται με τις θεραπευτικές επιλογές στην αντιμετώπιση του σακχαρώδους διαβήτη.

Θα αποτελέσει τιμή και χαρά για εμάς η παρουσία και ενεργός συμμετοχή όλων σας στην όμορφη πόλη του Ναυπλίου το Σάββατο 20 Μαϊου.

 

 

 

- Advertisement -

________________