Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΨΥΧΑΓΩΓΙΑΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑΤα Μουσεία που συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Νύχτα των Μουσείων στο Ναύπλιο το...

Τα Μουσεία που συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Νύχτα των Μουσείων στο Ναύπλιο το Σάββατο 20 Μαΐου

Το Σάββατο 20 Μαΐου 2017 τα Μουσεία και οι χώροι Τέχνης της πόλης γιορτάζουν την Ευρωπαϊκή Νύχτα των Μουσείων!

Όλα τα Μουσεία και οι χώροι Τέχνης της πόλης ανοίγουν τις πόρτες τους ως αργά το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο και σας υποδέχονται με ζωντανή μουσική αλλά και εγκαίνια εκθέσεων, και ένα ποτήρι κρασί σε μια ανοιξιάτικη βραδιά, διαφορετική από κάθε άλλη…

Για το 2017 το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) έχει επιλέξει το θέμα: «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται». Με την επιλογή του θέματος αυτού το ICOM επιθυμεί να αναδείξει τα μουσεία ως φορείς κοινωνικής ειρήνης, πιστεύοντας ότι η παρουσίαση αμφιλεγόμενων ή αμφισβητούμενων ζητημάτων μπορεί να αποτελέσει ένα πρώτο βήμα για την κοινωνική συμφιλίωση και την αρμονική συμβίωση των ανθρώπων. Τα μουσεία μπορούν να συμβάλλουν στην κατανόηση δύσκολων, αντιφατικών ή σύνθετων πτυχών της ανθρώπινης ιστορίας. Επιπλέον, ως χώροι διαμεσολάβησης και διαλόγου, έχουν τη δυνατότητα να παίξουν ουσιαστικό ρόλο στην ειρηνική αντιμετώπιση τραυματικών ιστοριών, προσφέροντας πολλαπλές οπτικές και αναγνώσεις.

Σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ναυπλιέων και τον Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ συμμετέχουν στο Ναύπλιο:

Αρχαιολογικό Μουσείο, Δημοτική Πινακοθήκη – Βουλευτικό, Εθνική Πινακοθήκη και Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου – Παράρτημα Ναυπλίου, Εκθεσιακός Πολιτιστικός Χώρος ALPHABANK, Μουσείο Παιδικής Ηλικίας «Σταθμός», Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα – Μουσείο “Βασίλειος Παπαντωνίου”, Πολεμικό Μουσείο – Παράρτημα Ναυπλίου, Το Φουγάρο.

Το πρόγραμμα της βραδιάς διαμορφώνεται ως εξής:

ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ «ΣΤΑΘΜΟΣ»

Σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Ναυπλίου συγκεντρώνονται στο Παιδικό Μουσείο στις 7.00 μ.μ. για να επιβιβαστούν στα τρενάκια της πόλης, που θα τα μεταφέρουν σε όλους τους χώρους πολιτισμού, όπου θα αναγγείλουν την έναρξη της “Νύχτας των Μουσείων”.
ALPHA BANK
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O υπαίθριος χώρος του Εκθεσιακού Πολιτιστικού Χώρου της Alpha Bank στο Ναύπλιο θα φιλοξενήσει συναυλία του συγκροτήματος SO NICE στις 9.00 μ.μ.

Το πρόγραμμά τους περιλαμβάνει ρετρό ατμόσφαιρα, τραγούδια τζαζ και μελωδίες του σήμερα που θυμίζουν κάτι από το χθες, καθώς επίσης και διασκευές τραγουδιών από τον μεσοπόλεμο, τον κινηματογράφο και το ρεμπέτικο, αλλά και κλασικά jazz standards.
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ναυπλίου παρουσιάζει τον Γιώργο Τοσικιάν που ερμηνεύει συνθέσεις για κλασική κιθάρα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική χορηγία του Σουηδικού Ινστιτούτου Αθηνών.
ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ & ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΟΥΤΖΟΥ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Η Εθνική Πινακοθήκη υποδέχεται στον αύλειο χώρο της (20.00) το οργανικό σύνολο πνευστών και κρουστών «ΗΧΟΧΡΩΜΑΤΑ» Φιλαρμονικής Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. Ναυπλίου. Διευθύνει ο Μαέστρος Θεοδόσης Αντωνιάδης.

Ακολουθούν τα εγκαίνια της έκθεσης:
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΚΟΡΟΣ
Σήματα κοινά

Η βραδιά θα κλείσει με συναυλία από το γυναικείο σύνολο «ΣΥΜΦΩΝΙΑ» Ναυπλίου υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου Θεοδόση Αντωνιάδη.
ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. παρουσιάζουν συγκρότημα νεαρών μουσικών σε διασκευές αγαπημένων jazz, swing, latin, ρεμπέτικων και παραδοσιακών τραγουδιών παραπλεύρως του Πολεμικού Μουσείου.
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ – ΜΟΥΣΕΙΟ “Β.ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ”

Αστική λαϊκή μουσική μέσα από οργανικές συνθέσεις και τραγούδια κορυφαίων Ελλήνων συνθετών όπως του Μάρκου Βαμβακάρη, του Γιάννη Παπαϊωάννου, του Βασίλη Τσιτσάνη, του Γιώργου Ζαμπέτα και πολλών ακόμα…
ΦΟΥΓΑΡΟ

Με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσής της «Παράθυρο στο Ναύπλιο» το Σάββατο 20 Μαΐου στις 7μμ, η Πηνελόπη Γατσά στις 9μμ θα συντονίσει ένα «νυχτερινό» εργαστήριο κολάζ για τους επισκέπτες του ΦΟΥΓΑΡΟΥ από 15+ στα Εργαστήρια, όπου θα μοιραστεί μαζί τους μυστικά της τέχνης της!
Η παραχώρηση των τρένων για να συνδεθούν ηχητικά οι χώροι πολιτισμού είναι προσφορά της “Α. Γεωργόπουλος-Γ. Παπαγεωργίου Ο.Ε.”.
Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ Περιφέρειας, Σκάι Αργολίδας 102,3, Sfera 94.1, Star 929

 

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ