Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΚΟΡΙΝΘΙΑΈνας Κορίνθιος στο Case Mod World Series 2017

Ένας Κορίνθιος στο Case Mod World Series 2017

Από τότε που πρωτοεμφανίστηκαν οι προσωπικοί υπολογιστές στα γραφεία μας, το άχαρο «κουτί» πάντα αποτελούσε το μεγάλο πρόβλημα. Πολύ μεγάλο για να είναι πάνω στο γραφείο, άβολο για να είναι κάτω από αυτό, ογκώδες, μπαουλάκι !

Με τον καιρό διάφορες εταιρείες προσπάθησαν να ενσωματώσουν το «κουτί» στην οθόνη, άλλες ακόμα και να το εξαφανίσουν. Για όσους διατήρησαν το «κουτί», πάντα υπήρχε η οδηγία να είναι σε χώρο που να παίρνει αέρα, να μην ανεβάζει υψηλές θερμοκρασίες να προστατεύεται από τη σκόνη.

Και αφού όσοι γνωρίζουν πάντα επέλεγαν να έχουν το «κουτί» για να μπορούν και να παρεμβαίνουν σε αυτό, είτε αναβαθμίζοντας, είτε έχοντας τον έλεγχο στο σύστημά τους, αναπτύχθηκε το modding. To modding είναι ουσιαστικά η διαδικασία του να προσπαθεί κανείς να κάνει αυτό το άχαρο «κουτί», πιο θελκτικό, πιο εύπεπτο στο μάτι, πιο ανεκτό μέσα σε ένα χώρο δουλειάς ή στο σπίτι, ακόμα ακόμα και πιο «μουράτο». Σας θυμίζει κάτι από αυτοκίνητα και extreme parts ; Ε αυτό είναι για μερικούς το modding ! Το πώς θα δημιουργήσουν το πιο εντυπωσιακό κουτί !

Η όλη διαδικασία με τον καιρό εξελίχθηκε σε τέχνη και κατά καιρούς έχουμε δει κουτιά, πλήρως λειτουργικά που είναι πραγματικά έργα τέχνης. Και όπως πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, αναπτύχθηκα και το διαγωνιστικό κομμάτι, με τους καλλιτέχνες να κοντράρονται για τις δημιουργίες τους.

Αυτές τις μέρες ένας Κορίνθιος, ο Σωτήρης Λαγοπάτης-Γιάννου, λαμβάνει μέρος σε έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς modding στον κόσμο, το Case Mod World Series 2017 !

Αν θέλετε να τον στηρίξετε, μπαίνετε στο link http://makerhub.coolermaster.com/portfolio-item/mod-gallery-half-life-2-gordon-freeman-sotiris-lagopatis/ και του δίνετε την πολύτιμη ψήφο σας !

Το video της δημιουργίας του μπορείτε να το δείτε εδώ : https://www.youtube.com/watch?v=KSN2zZXYPkI

Ολόκληρη τη διαδικασία κατασκευής του δημιουργήματός του μπορείτε να την ακολουθήσετε βήμα – βήμα σε αυτόν τον σύνδεσμο : http://community.coolermaster.com/topic/21804-project-half-life-2-gordon-freeman-edition/

Πως περιγράφει ο ίδιος ο Σωτήρης την πορεία του στο modding :

Ονομάζομαι Σωτήρης Λαγοπάτης-Γιάννου και είμαι από την Κόρινθο. Ασχολούμαι με υπολογιστές από το 1999 σχεδόν και επαγγελματικά από το 2009 και πέρα. Κάποια στιγμή το 2004 έβαψα τον πρώτο μου υπολογιστή, από εκεί και πήρα το «μικρόβιο» του case modding όπως λέγεται και μπήκε για τα καλά μέσα μου!

Περάσανε τα χρόνια και εγώ συνέχιζα και έβαφα και έκανα αυτό που λέμε case modding με μικρότερη συχνότητα από ότι τώρα! Το 2012 φτιάχνω έναν υπολογιστή που ονομάζεται case modding Σωτήρης Λαγοπάτης-Γιάννου το οποίο μου πήρε 6 μήνες να το τελειώσω και μόλις το τελείωσα παρουσιάζεται ένας διαγωνισμός case modding διεθνής και σκέφτομαι να δηλώσω συμμετοχή! Αφού δηλώνω, μετά από λίγο καιρό ακυρώνεται ουσιαστικά γιατί υπήρχαν εσωτερικά προβλήματα!

Ο χρόνος περνούσε και εγώ επεκτεινόμουν! Σε αυτόν τον υπολογιστή ανέπτυξα έναν τρόπο για μια τεχνική βαψίματος την κρακελέ την οποία με την πάροδο των ετών την βελτιστοποιούσα!

Φτάνουμε στο 2017! Κάποια στιγμή τον Φεβρουάριο γίνομαι μέλος στο φόρουμ της εταιρείας Cooler Master για να δείξω αυτόν τον υπολογιστή που έφτιαξα! Λίγες μέρες αργότερα παίρνω ένα email που έλεγε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία κάνει διαγωνισμό case modding και σκέφτομαι γιατί όχι; Οι κατηγορίες έχουν ως εξής: Tower mod, Scratch build και επετειακή κατηγορία!

Tower mod σημαίνει ότι παίρνουμε έναν ήδη υπάρχοντα πύργο και τον κάνουμε αγνώριστο, Scratch build σημαίνει ότι τον πύργο τον φτιάχνουμε από το μηδέν και επετειακή είναι μια λίστα πύργων που προϋποθέτει ο modder να έχει έναν πύργο από αυτούς για να ενταχθεί και σε αυτήν την κατηγορία! Εγώ έτυχε να είμαι και σε αυτήν και έτσι το πρότζεκτ ξεκίνησε!

Από όταν βγήκε το παιχνίδι Half Life 2 και πέρα (εφόσον ασχολούμαι με το case modding) απέκτησα το όνειρο να φτιάξω έναν τέτοιον υπολογιστή που να έχει σχέση με αυτό το παιχνίδι οπότε με βάση αυτόν τον διαγωνισμό ξεκίνησα το Half Life 2: Gordon Freeman edition!

Στον υπολογιστή αυτόν το μόνο που βγήκε από μηχάνημα είναι το λογότυπο στο πάνω μέρος και οι γρίλιες των ανεμιστήρων! Όλο το πρότζεκτ δεν ήταν σχεδιασμένο ούτε στο χαρτί ούτε στον υπολογιστή, είναι προϊόν καθαρής σκέψης και δουλειάς! Εδώ συνδυάστηκαν 5 διαφορετικές τεχνικές σκουριά, βαφή με ρωγμές, βαφή τεχνική σακούλας, πιτσιλιές και καμένα/λιωμένα εξωτερικά μέρη! Το συγκεκριμένο πρότζεκτ πήρε γύρω στους 2.5 μήνες να ολοκληρωθεί!

Αυτήν την στιγμή είναι σε διαδικασία ψηφοφορίας από το κοινό! Για ότι απορία έχετε σχετικά με τον υπολογιστή η με παλαιότερες κατασκευές μην διστάσετε να μου μιλήσετε στο Facebook με όνομα sotoslg, θα χαρώ να σας μιλήσω!

Ας βοηθήσουμε λοιπόν τον Σωτήρη ψηφίζοντας την εντυπωσιακή δημιουργία του στο link : http://makerhub.coolermaster.com/portfolio-item/mod-gallery-half-life-2-gordon-freeman-sotiris-lagopatis/

Καλή επιτυχία Σωτήρη !
Βασίλης Μπαλάφας

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ