Στον ημιτελικό οι Ναυπλιώτες Νικολακόπουλος και Βουρλιώτης του “Skinos Mediterranean Cocktails Challenge 2017”

- Advertisement -

Πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στην Καλαμάτα ο ένας από τους πέντε ημιτελικούς σ’ όλη την Ελλάδα του “Skinos Mediterranean Coctails Challenge 2017”. Ο εν λόγω διαγωνισμός πραγματοποιείται για 7η συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας, χρόνο με το χρόνο μεγαλύτερη δυναμική αλλά και περισσότερες συμμετοχές.

- Advertisement -

 
Στην Καλαμάτα, στην μπάρα του “Bistroteca”, διαγωνίστηκαν συνολικά 6 ομάδες των δύο ατόμων, τόσο από την Καλαμάτα όσο και από το Ναύπλιο και την Πάτρα. Όπως σημείωσε μιλώντας στο «Θάρρος» ο marketing manager της «Skinos» , Στέφανος Λοΐζος, η ιδέα γι’ αυτό το διαγωνισμό ξεκίνησε με σκοπό την ανάδειξη μεσογειακών και ελληνικών προϊόντων, μέσω cocktail, με συνταγές εμπνευσμένες από μεσογειακά υλικά και με βάση τη μαστίχα «Skinos».

Παράλληλα με τους ημιτελικούς στην Ελλάδα, όπου συμμετέχουν συνολικά 75 ομάδες και 150 συνολικά bar tenders, ο διαγωνισμός πραγματοποιείται και στις χώρες που εξάγεται η “Skinos”, τη Μεγάλη Βρετανία, την Κύπρο, τη Γαλλία, τη Βουλγαρία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Λίβανο και την Τουρκία. Εκτός της Καλαμάτας, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί οι ημιτελικοί σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ενώ θα πραγματοποιηθούν άλλοι δύο στα Γιάννενα και το Ηράκλειο της Κρήτης. Οι 5 ομάδες που θα «αποσπάσουν» την καλύτερη βαθμολογία από τους κριτές θα διαγωνιστούν μαζί με τις 5 καλύτερες ομάδες που θα προκύψουν από το εξωτερικό, στο μεγάλο τελικό της Αθήνας, στις 27 Ιουνίου. Ο μεγάλος νικητής που θα προκύψει θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει το “Coctail” του στο Βερολίνο, στον παγκοσμίως φημισμένο διαγωνισμό «Bar Convent Berlin».

 
Ο κ. Λοΐζος πρόσθεσε ότι ο διαγωνισμός απευθύνεται σε επαγγελματίες bar tenders και εκτός της μεγάλης συμμετοχής και τα πραγματικά μοναδικά «Coctails» που παρουσιάζονται, βοηθά και στην εξωστρέφεια και την ανάδειξη του επιπέδου των «μπαρ» της χώρας μας, που δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν απ’ τα πιο φημισμένα μπαρ όλου του κόσμου…

Εξαιρετικά , με μοναδικές συνταγές, «άρωμα» Μεσογείου και άψογες παρουσιάσεις, ήταν και τα έξι κοκτέιλς που διαγωνίστηκαν χθες στην Καλαμάτα, στην κατάμεστη αίθουσα του “Bistroteca”, με κόσμο που «εμψύχωνε» τους bar tenders.

Κριτές του διαγωνισμού ήταν ο Δημήτρης Κιάκος και ο Αλέξανδρος Σουρμπάτης.

*Όλες τις συνταγές από τα 6 κοκτέιλς που διαγωνίστηκαν στην Καλαμάτα μπορείτε να τις βρείτε στη σελίδα στο Facebook «Bar Academy Hellas»

Του Κώστα Γαζούλη
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας

πηγη tharrosnews.gr

- Advertisement -