Μια ισπανική και μια ιταλική κρέμα στα εργαστήριά μας!
Η κρέμα Καταλάνα εμφανίζεται στα μεσαιωνικά βιβλία συνταγών της Καταλονίας (16ος αι.) και θεωρείται από τα αρχαιότερα γλυκά αυτού του είδους στην Ευρώπη. Ο Καζανόβα την είχε γευτεί στη Βαρκελώνη. Η crème brûlée (κρεμ μπρυλέ) της γαλλικής κουζίνας μπορεί να θεωρηθεί παραλλαγή ή άλλη εκδοχή της κρέμας καταλάνα.
H πανακότα (panna cotta) είναι από τα πιο γνωστά γλυκίσματα Ιταλικής προέλευσης. Είναι γευστικό επιδόρπιο, που προέρχεται από τη βόρεια Ιταλία και την περιοχή Πιεμόντε.
Οι παραλλαγές της κάθε κρέμας δίχασαν τους γευσιγνώστες σπουδαστές μας!
Ο Πρόεδρος κ. Φώτιος Δαμούλος τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και το προσωπικό του Επιμελητηρίου…
Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο εμφανίστηκε πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1833, όταν το έφερε Όθωνας, στολίζοντας…
Τα Χριστούγεννα η εορτή της ανάμνησης της γεννήσεως του Ιησού Χριστού δηλαδή, αποτελούν την μεγαλύτερη…
Η νέα χρονιά να φέρει Ελπίδα , Αισιοδοξία , Υγεία και Αγάπη. Καλά Χριστούγεννα και…
Η εταιρεία Σ. ΜΑΝΤΖΟΥΝΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. σας εύχεται ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ το 2025
Βροχές και χιονοπτώσεις για τα Χριστούγεννα κάνει πρόγνωση η ΕΜΥ. ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25-12-2024…