Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΜήνυμα Παππά προς ΕΣΡ: Τα πάντα είναι έτοιμα, ξεκινήστε την αδειοδότηση

Μήνυμα Παππά προς ΕΣΡ: Τα πάντα είναι έτοιμα, ξεκινήστε την αδειοδότηση

Ένα αυστηρό μήνυμα έστειλε στα μέλη του ΕΣΡ ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππάς με αφορμή την καθυστέρηση της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών. «Αν έστελνα ένα μήνυμα θα ήταν: τα πάντα είναι έτοιμα, ξεκινήστε, δεν μπορούν να υπάρχουν δικαιολογίες για καθυστερήσεις», είπε. Μάλιστα επισήμανε ότι τα μέλη του ΕΣΡ «έχουν τις σχετικές πειθαρχικές αστικές και ποινικές ευθύνες αν δεν τηρούν τα καθήκοντά τους, τους νόμους και το Σύνταγμα». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρολιάκου, ο κ. Παππάς σημείωσε ότι το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής έχει παραδώσει στο ΕΣΡ ό,τι απαιτείται για να διεξάγει τον διαγωνισμό: «Έχουμε παραδώσει τις οδηγίες για την δημοπρασία, τις μελέτες που είχαμε, ακόμα και το πληροφοριακό σύστημα που επιτρέπει στα μέλη του ΕΣΡ από όπου και αν βρίσκονται να έχουν πρόσβαση στο μεταδιδόμενο τηλεοπτικό προϊόν», ενώ πρόσθεσε ότι έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για αύξηση των αμοιβών των μελών του ΕΣΡ «και υπάρχουν τα πάντα στην θέση τους για να διεξαχθεί ο διαγωνισμός».

«Η τήρηση του Συντάγματος επιβάλλει αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών», δήλωσε ο κ. Παππάς, ενώ αναφερθείς στην απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο του για τις τηλεοπτικές άδειες, σχολίασε ότι «ακατανόητα (το ΣτΕ) δεν επικύρωσε τον διαγωνισμό». Πάντως, όπως τόνισε, η απόφαση αυτή εμπεριείχε δυο εκπλήξεις: η μία ήταν ότι «επαναλάμβανε το γεγονός ότι το καθεστώς άνευ αδείας αντίκειται στο Σύνταγμα» και η άλλη ήταν «η διατύπωση ότι το ΕΣΡ στην προηγούμενη σύνθεσή του δεν ήταν νόμιμο, κάτι που δικαιώνει την θέση και την πράξη της κυβέρνησης για την ανασυγκρότηση του ΕΣΡ και την παύση των μελών που η θητεία τους είχε λήξει». «Οι αποφάσεις του ΣτΕ θα πρέπει να εφαρμόζονται όχι αλα καρτ», είπε από την πλευρά του ο ερωτών βουλευτής, κάνοντας λόγο για «αδικαιολόγητη καθυστέρηση» από την πλευρά του ΕΣΡ στην διαδικασία αδειοδότησης.

Με αφορμή την συζήτηση αυτή ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής εμφανίστηκε αντίθετος με την πρόσφατη παράλληλη μετάδοση «Σκάι» – «Action 24» για τις γαλλικές εκλογές, λέγοντας ότι δεν υπάρχει «κανένα δικαίωμα παράλληλης μετάδοσης» και ότι η ενέργεια αυτή «δεν μπορεί να μπει υπό την ομπρέλα της δικτύωσης, διότι κάτι τέτοιο επιτρέπεται μόνο μεταξύ περιφερειακών σταθμών». «Εδώ περιμένουμε και εμείς το ΕΣΡ να λάβει τα μέτρα του και να ανταποκριθεί στις ευθύνες του για την τήρηση της κείμενης νομοθεσίας», ανέφερε με νόημα.

 

 
Πηγή: tovima.gr

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ