Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΥΓΕΙΑΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΑΑυτά είναι τα κριτήρια για να επιλέξεις γυαλιά ηλίου για το παιδί...

Αυτά είναι τα κριτήρια για να επιλέξεις γυαλιά ηλίου για το παιδί σου

Ο καιρός θυμίζει καλοκαίρι και οι περισσότερες από μας ήδη έχουμε αγοράσει ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου. Αν έχεις παιδί, τότε πρέπει να προσέξεις πολύ και να σιγουρευτείς ότι τα γυαλιά που θα πάρεις θα έχουν 100% προστασία. Μην ξεχνάς ότι τα μάτια των παιδιών είναι ευαίσθητα.

Διαλέγοντας το χρώμα του φακού
Το επίπεδο προστασίας από την UV ακτινοβολία του ηλίου δεν εξαρτάται τόσο από το χρώμα των γυαλιών. Πρέπει να ρωτήσετε τον οπτικό πόση προστασία έχει ο συγκεκριμένος φακός για την UV ακτινοβολία, πρέπει να έχει 99-100%. Η διαλογή του χρώματος και της απόχρωσης είναι θέμα προσωπικού γούστου.

Ο τύπος του σκελετού
Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στους σκελετούς. Καλύτερα να επιλέγετε πλαστικούς σκελετούς που είναι πιο ανθεκτικοί.Επίσης υπάρχουν και σκελετοί σε μινιατούρα με σχήμα πιο αθλητικό. Καλό είναι στα διάφορα σπορ να χρησιμοποιούνται τα γυαλιά ηλίου, τα όποια όχι μόνο προστατεύουν από την UV ακτινοβολία αλλά και από τυχόν τραυματισμούς του οφθαλμού.

Προσοχή: Τα αξεσουάρ δεν λείπουν από τα γυαλιά ηλίου. Πρέπει να πάρετε ειδικά πανάκια καθαρισμού και σκληρή θήκη ώστε να τα προστατεύετε, ακόμα και στηρικτικά των γυαλιών γύρω από το κεφαλάκι του παιδιού, ΟΧΙ όμως κορδονάκια, τα οποία είναι επικίνδυνα.

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ