Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΟι Αγροτικοί Σύλλογοι Πελοποννήσου προβαίνουν σε απεργιακές συγκεντρώσεις σε κάθε νομό στις...

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι Πελοποννήσου προβαίνουν σε απεργιακές συγκεντρώσεις σε κάθε νομό στις 17 Μαΐου

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου, έπειτα από συνεδρίασή του, αποφάσισε να συμμετέχει στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε κάθε νομό της Πελοποννήσου, την Τετάρτη 17 Μάη.

Μαζί με τους συμμάχους μας στους αγώνες, τους εργατοϋπάλληλους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, θα διαδηλώσουμε ενάντια στην πολιτική που χτυπάει αλύπητα το φτωχό λαό, για να εξασφαλίζει μεγάλα κέρδη σε μια χούφτα μονοπώλια, ντόπια και ξένα. Να εναντιωθούμε στη συμφωνία για την αξιολόγηση, που στην ουσία πρόκειται για το 4ο μνημόνιο.

Με αυτή την συμφωνία που έρχεται να ψηφιστεί , από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά και τα άλλα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο και που συμφωνούν με τους “θεσμούς” (ΕΕ και το ΔΝΤ ), μπαίνουν στο στόχαστρο ότι κατακτήσαμε με τα μπλόκα και τους αγώνες μας. Προβλέπει την μείωση των συντάξεων από το 2019, την μείωση του αφορολόγητου από το 2020, επιβαρύνοντας με επιπλέον 660 ευρώ φόρο τον κάθε αγρότη και αγρότισσα. Προχωρούν στο σχεδιασμό να μην εκπίπτουν από το φορολογητέο ποσό οι ασφαλιστικές εισφορές για τον ΕΦΚΑ όπως ισχύει φέτος ενώ θα φορολογούμαστε με βάση όχι το πραγματικό εισόδημα αλλά τα τεκμήρια διαβίωσης.

Αυτά τα νέα μέτρα θα πλήξουν άγρια τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, όπως όλο το φτωχό λαό. Θ’ αυξηθεί κι άλλο η ανέχεια και η φτώχεια στον αγροτικό κόσμο, θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο τη ζωή μας στα χωριά.

Καλούμε τους συλλόγους – μέλη μας, τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους της Πελοποννήσου, τους υπόλοιπους αγροτικούς συλλόγους και επιτροπές αγώνα, στις απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες που οργανώνουν ταξικά προσανατολισμένες συνδικαλιστικές εργατικές οργανώσεις που στήριξαν και στηρίζουν τον αγώνα μας (ΠΑΜΕ).

Να συγκληθούν άμεσα τα ΔΣ, να σχεδιάσουν πρόγραμμα περιοδειών και συσκέψεων στα χωριά. Να οργανωθεί οργανωμένη και μαχητική συμμετοχή αγροτών στις συγκεντρώσεις.

Είναι μονόδρομος, να δυναμώσει ο αγώνας της μικρομεσαίας αγροτιάς ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, την ΚΑΠ, την ΕΕ, το ΔΝΤ, που οδηγεί στη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λιγότερα χέρια, ξεκληρίζοντας εκατοντάδες μικρομεσαίους παραγωγούς. Ενάντια στους μονοπωλιακούς ομίλους που εκμεταλλεύονται το μόχθο μας για να αυγαταίνουν τα κέρδη τους.

Παράλληλα, η ΟΑΣΠΠ θα συμμετάσχει στην 33η Παμπελοποννησιακή Πορεία Ειρήνης, την Κυριακή 14 Μάη, που διοργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης της Πελοποννήσου στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη, από τη γενέτειρά του Κερασίτσα έως την Τρίπολη, Είναι επίκαιρη σήμερα και με αφορμή τις πολεμικές εξελίξεις στην περιοχή και την εμπλοκή της Ελλάδας.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι δεν είναι διατεθειμένοι να ματώσουν για τα κέρδη των μονοπωλίων, και στην ειρήνη και στους πολέμους τους!

Απαιτούμε εδώ και τώρα:
 Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους πολεμικούς σχεδιασμούς. Να γυρίσουν πίσω οι ελληνικές στρατιωτικές αποστολές. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.
 Όχι πολεμικές δαπάνες για το ΝΑΤΟ, αλλά για τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Όχι στην αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.
 Όχι στο εθνικιστικό μίσος. Απομόνωση της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής
 Να κλείσουν οι ΝΑΤΟικές και ξένες βάσεις.

Όλοι στον αγώνα για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά!

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ