Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΨΥΧΑΓΩΓΙΑΜΟΥΣΙΚΗΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ανοιξιάτικη συναυλία με την Simfonieta Αθηνών στο...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ανοιξιάτικη συναυλία με την Simfonieta Αθηνών στο Άργος

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Μαΐου η ανοιξιάτικη συναυλία με την Simfonieta Αθηνών που διοργάνωσε η Κ.Ε.Δ.Α-Μ και το Ελληνικό Ωδείο παράρτημα Άργους. Την Μουσική Διεύθυνση είχε ο Γιώργος Αραβίδης. Στο τραγούδι ήταν η Φωτεινή Αθανασάκη. Την ενορχήστρωση είχε κάνει ο Απόλλωνας Κουσκουμβεκάκης και συμμετείχαν το Ελληνικό Ωδείο παράρτημα Άργους και το Ιδιωτικό Πρότυπο Εκπαιδευτήριο Αφων Μαλτέζου.

Την εκδήλωσαν χαιρέτισαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδας κ. Νεκτάριος, ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος και ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Α.-Μ. κ. Πέτρος Διολίτσης.

Η Διευθύντρια του Ελληνικού Ωδείου παραρτήματος Άργους κα Μεταξία Γκότση στην ομιλία της μεταξύ άλλων ανέφερε: «… Έχοντας την απόλυτη στήριξη του Δήμου Άργους-Μυκηνών και της ΚΕΔΑΜ, τους οποίους και ευχαριστώ θερμά, το Ελληνικό Ωδείο Παράρτημα Άργους το οποίο εκπροσωπώ, έχοντας τη δ/νση του από το έτος 1994, πάντα αρωγός στον πολιτισμό και τα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας, διοργανώνουμε τη μουσική αυτή εκδήλωση παρουσιάζοντας για πρώτη φορά στην πόλη μας τη φημισμένη ορχήστρα SINFONIETA ΑΘΗΝΩΝ υπό την δ/νση του γνωστού μαέστρου Γιώργου Αραβίδη με διακεκριμένη μουσική παρουσία, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Το μουσικό σύνολο της SINFONIETA ιδρύθηκε το έτος 2005 και πλαισιώνεται από κορυφαίους μουσικούς διακεκριμένους σολίστ στα έγχορδα όργανα. Το ρεπερτόριο της ορχήστρας αποτελείται από έργα, τόσο της κλασικής όσο και της έντεχνης ελαφράς μουσικής.

Το πρόγραμμα που θα παρακολουθήσουμε είναι ένα μικρό αφιέρωμα στα έργα του μεγάλου συνθέτη του Μάνου ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ καθώς το όνομα και το έργο του ταυτίζονται με τη μουσική και τον πολιτισμό της Ελλάδας και αποτελούν σπουδαία κληρονομιά για τη χώρα μας….. Επιπρόσθετα στη σημερινή συναυλία θα υπάρξει μια επιλεκτική συμμετοχή από σπουδαστές του Ε.Ω. Παρ. Άργους του τμήματος ακορντεόν και κιθάρας ενώ την χορωδία πλαισιώνουν μαθητές από το Ιδιωτικό Πρότυπο Εκπαιδευτήριο Αφων Μαλτέζου και σπουδαστές του εν λόγω ωδείου.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να τονίσω πως στο Ε. Ω. έχουμε θέσει στο επίκεντρο του παιδαγωγικού μας συστήματος, τον σπουδαστή και την προώθηση της επίδρασης που έχει η μουσική στην κοινωνία. Γι αυτό σε εμάς η ενασχόληση με τη μουσική είναι κάτι παραπάνω από χόμπυ κάτι πιο σημαντικό από την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου. Θα ήθελα να αναφερθώ και στη νεώτερη ψυχολογία η οποία έχει διερευνήσει διεξοδικά την επίδραση της σοβαρής ποιοτικής μουσικής στην καλή ανάπτυξη του ατόμου και γενικότερα στη βαθύτερη σχέση της με την θετική ισορροπία της ανθρώπινης ψυχής. Το βασικό συμπέρασμα της έρευνας είναι ότι η μουσική και η καλλιέργεια αυτής αποτελεί μια βαθιά ψυχολογική ανάγκη του ανθρώπου ώστε να εξελιχθεί θετικός και ισορροπημένος και είναι έμφυτη σχεδόν σε όλους μας.

Έχοντας ως γνώμονα συνείδησης όλες αυτές τις αρχές, συνεχίζουμε διδάσκοντας, και κατά καιρούς προσκαλώντας –όπως σήμερα- διακεκριμένους σολίστ, που αποτελούν ισχυρό παράδειγμα και κίνητρο για τους νέους να ασχοληθούν με τη μουσική για να διαμορφώσουν το ήθος, την ψυχή και το πνεύμα τους….»

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ