Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΥΓΕΙΑ17ο πανελλήνιο συνέδριο Ρινολογίας & 14ο εκπαιδευτικό ΩΡΛ αλλεργίας

17ο πανελλήνιο συνέδριο Ρινολογίας & 14ο εκπαιδευτικό ΩΡΛ αλλεργίας

Η αλλεργική ρινίτιδα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας πλήττει το 30% του πληθυσμού επηρεάζοντας την ποιότητα ζωής των ασθενών αλλά και τις κοινωνικοοικονομικές στρατηγικές των εθνικών συστημάτων υγείας.

Η Πανελλήνια Ρινολογική Εταιρεία και η Ελληνική Εταιρεία ΩΡΛ Αλλεργίας Ανοσολογίας και Ρογχοπαθειών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, διοργανώνουν εκδήλωση ενημέρωσης του κοινού για την αλλεργική ρινίτιδα, τις μεθόδους διάγνωσης και τις σύγχρονες θεραπευτικές προσεγγίσεις. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ελεγχθούν, από ιατρούς μέλη των εταιρειών μας, για πιθανή αλλεργική ρινίτιδα.

Ημέρα διεξαγωγής της εκδήλωσης είναι το Σάββατο 13 Μαΐου, ώρες 11:00 -14:00, στον πολυχώρο Φουγάρο Ναύπλιο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια των εργασιών του 17ου Σεμιναρίου Ρινολογίας και 14ου Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου ΩΡΛ Αλλεργίας Ανοσολογίας και Ρογχοπαθειών.

Η Ελληνική Εταιρεία ΩΡΛ Αλλεργίας Ανοσολογίας και Ρογχοπαθειών σας προσκαλεί να συμμετέχετε στις εργασίες του 17ου Σεμιναρίου Ρινολογίας και 14ου Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου ΩΡΛ Αλλεργίας που θα πραγματοποιηθούν στο Ναύπλιο από 12 έως 14 Μαΐου 2017.

Η Εταιρεία μας σε συνεργασία με την Ελληνική Ρινολογική Εταιρεία, δεδομένης της ισχυρής επιστημονικής σχέσης και συνεργασίας τους, αποφάσισαν να συνδιοργανώσουν τα δυο βασικά τους σεμινάρια μέσα από ένα ολοκληρωμένο επιστημονικό πρόγραμμα σύγχρονης γνώσης και εκπαίδευσης σε ειδικά αντικείμενα της ειδικότητάς μας.

Η παρουσία σας θα είναι χρήσιμη όχι μόνο διότι θα είστε δέκτες και πομποί της γνώσης και της εμπειρίας της επιστημονικής μας κοινότητας, αλλά κυρίως διότι με την επεξεργασία και την από κοινού διαμόρφωση σύγχρονων διαγνωστικών και θεραπευτικών αλγορίθμων, θα καταλάβουμε και θα προστατέψουμε ακόμη περισσότερα επιστημονικά εδάφη της ειδικότητάς μας, τόσο στην καθ’ ημέρα ιατρική πράξη, όσο και στο πεδίο της έρευνας.

Για το Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας ΩΡΛ Αλλεργίας Ανοσολογίας και Ρογχοπαθειών

Ο Πρόεδρος
Άρης Πάγκαλος.

 

Η Ελληνική Ρινολογική Εταιρεία σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία ΩΡΛ Αλλεργίας, Ανοσολογίας και Ρογχοπαθειών οργανώνει το ετήσιο σεμινάριό της στην πόλη του Ναυπλίου από 12-14 Μαΐου 2017.

Οι στόχοι του επιστημονικού προγράμματος είναι δύο. Να παρουσιάσουμε τις σύγχρονες απόψεις, τάσεις και χειρουργικές τεχνικές στη θεματολογία των εταιρειών μας, αξιοποιώντας το υψηλό επίπεδο των Ελλήνων ωτορινολαρυγγολόγων και ιδιαίτερα όσων εξειδικεύονται στους συγκεκριμένους τομείς. Παράλληλα, θέλουμε και με τη συνδρομή των προσκεκλημένων ξένων ομιλητών να καλύψουμε θέματα της καθημερινής κλινικής πρακτικής, προσπαθώντας να δώσουμε απαντήσεις σε ερωτήματα και λύσεις σε προβλήματα που όλοι μας αντιμετωπίζουμε.

Επιλέξαμε το Ναύπλιο, γιατί σε ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον και σε μια ιστορική και γραφική πόλη προσφέρει σύγχρονη ξενοδοχειακή υποδομή και τον πολυχώρο «Φουγάρο» για να στεγάσει το σεμινάριό μας. Το «Φουγάρο» διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό σε έναν περιβάλλοντα χώρο υψηλής αισθητικής με πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα, που καλύπτει πολλά ενδιαφέροντα.

Στην Αργολίδα θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε τα μνημεία του Μυκηναϊκού πολιτισμού και να περπατήσουμε στα σοκάκια που περπάτησαν οι ήρωες της επανάστασης στην πρώτη πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους.

Η ιστορική συνέχεια είναι έντονα αισθητή στην περιοχή και είναι πηγή έμπνευσης για τον επισκέπτη, ιδιαίτερα αν αναλογισθούμε ότι την ίδια γλώσσα μιλούσαν οι Ατρείδες και οι βουλευτές στο πρώτο κοινοβούλιο και με αυτή θα ανταλλάξουμε απόψεις στο σεμινάριό μας.

Με τη συνδρομή της περιφέρειας Πελοποννήσου της τοπικής αυτοδιοίκησης και την ενεργό συμμετοχή όλων μας, πιστεύουμε ότι θα έχουμε ένα ευχάριστο και παραγωγικό σεμινάριο.

Για το Δ.Σ. της Ελληνικής Ρινολογικής Εταιρείας

Ο Πρόεδρος

Παύλος Μαραγκουδάκης

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ