Αυτά είναι τα κατοικίδια που θα αγαπήσουν τα παιδιά!

- Advertisement -

Εκτός από σκυλάκια και γατάκια υπάρχουν κι άλλα κατοικίδια που θα αγαπήσουν τα παιδιά και θα περνούν ώρες ολόκληρες μαζί τους.
Τα μικρά κατοικίδια είναι καλές επιλογές για παιδιά ηλικίας άνω των 5 και αποτελούν έναν αποτελεσματικό τρόπο για να τους διδάξουμε υπευθυνότητα.

- Advertisement -

Μερικά από τα πιο δημοφιλή μικρά κατοικίδια ζώα, όπως τα χάμστερ και τα ινδικά χοιρίδια, μπορεί να μοιάζουν μεταξύ τους, αλλά διαφέρουν ως προς τις ανάγκες και τον τρόπο που αλληλεπιδρούν με τα παιδιά.

Hamster
Μπορεί να σε ανατριχιάζει στην ιδέα να ξέρεις όμως ότι αυτό το συνηθισμένο μικρό κατοικίδιο ζώο είναι εύκολο στη φροντίδα και μπορεί ακόμη και να εκπαιδευτεί για να χρησιμοποιεί άμμο. Τα χάμστερ μπορεί να είναι αρκετά ευκίνητα και θα πρέπει να μένουν σε ευρύχωρο κλουβί , με σήραγγες και φωλιές για ύπνο και εύκολα στον καθαρισμό .

Ινδικά χοιρίδια
Τα ινδικά χοιρίδια μπορεί να ανήκουν στην ίδια οικογένεια με τα χάμστερ, όμως η συμπεριφορά τους είναι πολύ διαφορετική. Είναι πιο κοινωνικά και τα μικρά παιδιά μπορούν αν θέλουν να παίζουν μαζί τους. Αυτά τα χαδιάρικα πλάσματα είναι ιδανικά για ένα παιδί που μόλις μαθαίνει να αναλαμβάνει τη φροντίδα ενός κατοικίδιου.

Κουνέλια
Αυτά τα δημοφιλή κατοικίδια ζώα μπορεί να ζήσουν 8-12 χρόνια και να εκπαιδευτούν να χρησιμοποιούν άμμο. Η σωστή διατροφή είναι πολύ σημαντική για να εξασφαλιστεί η υγεία και η ευτυχία του ζώου: σανό, σφαιρίδια για κουνέλι και λαχανικά.

 

 

 

- Advertisement -