Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΕΥΡΩΠΗΠαραιτείται ο πρίγκιπας Φίλιππος το φθινόπωρο

Παραιτείται ο πρίγκιπας Φίλιππος το φθινόπωρο

Ο Φίλιππος παραιτείται από τα καθήκοντά του το φθινόπωρο με ο,τι κι αν σημαίνει αυτό για την διαδοχή στο Μπάκιγχαμ. Αυτή ήταν η είδηση που πυροδότησε φήμες για θάνατο του πρίγκιπα, συζύγου της Ελισάβετ. Οπως ανακοινώθηκε, η βασίλισσα Ελισάβετ θα συνεχίσει να εκτελεί πλήρως το πρόγραμμα των υποχρεώσεών της.

«Ο Μεγαλειότατος Δούκας του Εδιμβούργου αποφάσισε πως δεν θα εκτελεί πλέον δημόσιες υποχρεώσεις από το φθινόπωρο φέτος», τονίζεται στην ανακοίνωση του Μπάκινγκχαμ. «Στην απόφασή του αυτή, ο Δούκας έχει την πλήρη στήριξη της Βασίλισσας», προστίθεται.

Το πρωί, η έκτακτη σύγκληση όλων των μελών του Μπάκινγκχαμ είχε προκαλέσει όργιο φημών, που έκαναν λόγο μέχρι και για θάνατο είτε του 95χρονου Φιλίππου είτε της 91χρονης Ελισάβετ. Όμως, γρήγορα οι φήμες αυτές διαψεύστηκαν.

Οι υπάλληλοι από τις βασιλικές κατοικίες σε όλη τη χώρα είχαν λάβει εντολή να παραστούν σήμερα στο Λονδίνο για να τους μιλήσει ο Λόρδος Τσάμπερλεν, ανώτατος υπάλληλος της βασιλικής οικογένειας και δεξί χέρι της βασίλισσας, ο εξ απορρήτων Σερ Κρίστοφερ Γκέιντ. Η ανακοίνωση αφορά σε όλους, καθώς έχει κληθεί το προσωπικό τόσο των παλατιών του Ουίνσδορ και του Σάντριγχαμ όσο και του Μπάλμοραλ στη Σκωτία.

 

 

 

Πηγή: THETOC

 

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ