Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟΕΒΕ Αργολίδας για την Κυριακή 7 Μαΐου "Κλείνουμε για μια μέρα για...

ΟΕΒΕ Αργολίδας για την Κυριακή 7 Μαΐου “Κλείνουμε για μια μέρα για να μην κλείσουμε για πάντα!”

Η ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Έμπορων Αργολίδας εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στο σχέδιο νόμου που επανέρχεται από τους δανειστές προς την κυβέρνηση ως όρο για το κλείσιμο της αξιολόγησης και αφορά την απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων 30 Κυριακές το χρόνο.

Η πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων και λειτουργία τους 30 τις Κυριακές του χρόνου , προμηνύει μεγαλύτερη συρρίκνωση και περισσότερα λουκέτα για τις μικρές επιχειρήσεις που με τη σειρά τους θα ανατροφοδοτήσουν τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και της ανεργίας ενώ είναι εμφανέστατο ότι η επαναφορά του ζητήματος της Κυριακής είναι πρωτοβουλία συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων του εσωτερικού, και αίτημα μεγάλων πολυεθνικών ομίλων, αλυσίδων, εμπορικών κέντρων και mall.

Η συνολική αρνητική ψυχολογία και το μειωμένο εισόδημα των καταναλωτών καθώς και η περιορισμένη ζήτηση, είναι αδύνατο να ανατραπούν με την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές .

Καίρια θέση μας είναι να καθοριστούν επακριβώς οι τουριστικές και παραθεριστικές περιοχές , και όσο αφορά την πόλη του Ναυπλίου η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές, να γίνεται μόνο στην παλιά πόλη του Ναύπλιου με αρμοδιότητα και απόφαση της Περιφερειακής Ενότητας.

Καλούμε τους συναδέλφους αυτοαπασχολούμενους , μικρομεσαίους και εμπόρους να μην ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους την Κυριακή 7 Μαΐου δίνοντας μια βροντερή απάντηση στις προσπάθειες που γίνονται για ολιγοπώληση της αγοράς.

 

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ