Παραιτείται ο πρίγκιπας Φίλιππος το φθινόπωρο

Britain's Queen Elizabeth II and Prince Philip attend a National Service of Thanksgiving to mark the 90th birthday of Britain's Queen Elizabeth II at St Paul's Cathedral in London, Friday, June 10, 2016. Queen Elizabeth II is celebrating her official 90th birthday with a three-day series of festivities starting Friday, on what is also her husband Prince Philip's 95th birthday. The queen's real birthday is in April. (Ian Vogler/Pool Photo via AP)
- Advertisement -

Ο Φίλιππος παραιτείται από τα καθήκοντά του το φθινόπωρο με ο,τι κι αν σημαίνει αυτό για την διαδοχή στο Μπάκιγχαμ. Αυτή ήταν η είδηση που πυροδότησε φήμες για θάνατο του πρίγκιπα, συζύγου της Ελισάβετ. Οπως ανακοινώθηκε, η βασίλισσα Ελισάβετ θα συνεχίσει να εκτελεί πλήρως το πρόγραμμα των υποχρεώσεών της.

- Advertisement -

«Ο Μεγαλειότατος Δούκας του Εδιμβούργου αποφάσισε πως δεν θα εκτελεί πλέον δημόσιες υποχρεώσεις από το φθινόπωρο φέτος», τονίζεται στην ανακοίνωση του Μπάκινγκχαμ. «Στην απόφασή του αυτή, ο Δούκας έχει την πλήρη στήριξη της Βασίλισσας», προστίθεται.

Το πρωί, η έκτακτη σύγκληση όλων των μελών του Μπάκινγκχαμ είχε προκαλέσει όργιο φημών, που έκαναν λόγο μέχρι και για θάνατο είτε του 95χρονου Φιλίππου είτε της 91χρονης Ελισάβετ. Όμως, γρήγορα οι φήμες αυτές διαψεύστηκαν.

Οι υπάλληλοι από τις βασιλικές κατοικίες σε όλη τη χώρα είχαν λάβει εντολή να παραστούν σήμερα στο Λονδίνο για να τους μιλήσει ο Λόρδος Τσάμπερλεν, ανώτατος υπάλληλος της βασιλικής οικογένειας και δεξί χέρι της βασίλισσας, ο εξ απορρήτων Σερ Κρίστοφερ Γκέιντ. Η ανακοίνωση αφορά σε όλους, καθώς έχει κληθεί το προσωπικό τόσο των παλατιών του Ουίνσδορ και του Σάντριγχαμ όσο και του Μπάλμοραλ στη Σκωτία.

 

 

 

Πηγή: THETOC

 

 

 

 

- Advertisement -