Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗΗ ΓΣΕΕ αποφάσισε γενική 24ωρη απεργία στις 17 Μαΐου

Η ΓΣΕΕ αποφάσισε γενική 24ωρη απεργία στις 17 Μαΐου

Συνεδρίασε σήμερα η Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, στον απόηχο του νέουσκληρού και βάρβαρου πακέτου μέτρων σε συντάξεις, εργασιακές σχέσεις καιεπιδόματα. Το σώμα επικύρωσε την απόφαση της συνάντησης στην οποία μετείχανΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ εκπρόσωποι κοινωνικών και επιστημονικών φορέων και αποφάσισετην πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Απεργίας για την Τετάρτη 17 Μαΐου,ημερομηνία απεργιακής κινητοποίησης που θα τροποποιηθεί άμεσα σε περίπτωσηπου η Κυβέρνηση επισπεύσει τις διαδικασίες κατάθεσης των μέτρων στη βουλή.

Η Συγκυβέρνηση που εμπορεύτηκε την ΕΛΠΙΔΑ και ήλθε στην εξουσία ακουμπώνταςστους αγώνες των εργαζομένων και του μαζικού λαϊκού Κινήματος, αφού εφάρμοσεμε θρησκευτική ευλάβεια το Γ’ μνημόνιο που υπέγραψε, τώρα φέρνει το 4οΜνημόνιο, μετά από μια δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση, απειλώντας μεισοπέδωση την Κοινωνία και ταυτόχρονα γκρεμίζοντας ότι έχει απομείνει, από τιςκατακτήσεις του λαϊκού κινήματος.Πρωτοτυπώντας μάλιστα, καταλήγει να υπογράφει ένα 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ,παίρνοντας νέα μέτρα χωρίς νέα χρηματοδότηση!Χωρίς ντροπή, συμφώνησαν να περικόψουν τις κύριες συντάξεις έως 18% και όσοεπιπλέον χρειαστεί από τις επικουρικές, ενώ καταργούν τη διοικητική προέγκρισητου προέδρου του ΑΣΕ για τις ομαδικές απολύσεις. Για τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας δε (επέκταση + συρροή) επανανομοθετούν την ίδια διάταξητου άρθρου 37 του Ν.4024/2011.Προχωρούν ακάθεκτοι στην πλήρη αποδόμηση του κοινωνικού κράτους, της Υγείας,της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης. Καθημερινά αποδομούνται οι εργασιακέςσχέσεις και η χώρα βυθίζεται σε καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα.

Αντί η Κυβέρνηση να προτάξει την ΑΝΑΠΤΥΞΗ και την ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ, τονΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ της Δημόσιας Διοίκησης και την ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ τηςχώρας, συνεχίζει τον δρόμο της Λιτότητας, της Υφεσης και της Ανεργίας, που οδηγείσε οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο. Μια κυβέρνηση που κατασκευάζει ειδήσειςκαι εχθρούς, προκειμένου να υπηρετήσει την προσπάθειά της να βρει τοεπικοινωνιακό «περιτύλιγμα» για την εφαρμογή αντιλαϊκών και αντικοινωνικώνμέτρων!Τελευταίος «εκ κατασκευής» εχθρός είναι το συνδικαλιστικό κίνημα που δενμπορεί – όπως δεν μπόρεσαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις – να ελέγξει.ΟΜΩΣ, παρά τις κινητοποιήσεις και τη διαρκή αντιπαλότητά μας με τις πολιτικές καιτων προηγούμενων Κυβερνήσεων, δεν υπήρξε άλλη κυβέρνηση την εποχή τωνμνημονίων που συμπεριφέρθηκε στα συνδικάτα, όπως συμπεριφέρεται ηπαρούσα. ΟΛΟΙ είδαν τον Πρωθυπουργό, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στοεξωτερικό να επιτίθεται με σφοδρότητα στα Ελληνικά Συνδικάτα, διότι δεν»στάθηκαν στο πλευρό» της Κυβέρνησής του.Το συνδικαλιστικό κίνημα δεν πρόκειται να σταθεί στο πλευρό καμίας κυβέρνησηςπου διαλύει την κοινωνία και καθιστά εργαζόμενους και συνταξιούχους επαίτες. Στο πλευρό των Ελληνικών Συνδικάτων είναι και τα Ευρωπαϊκά Συνδικάτα, ταοποία έχουν καταδικάσει με συνεδριακές τους αποφάσεις τις αντιδημοκρατικέςεπιθέσεις της Κυβέρνησης στα Ελληνικά Συνδικάτα!Απέναντι σ’ αυτή τη πολιτική, το Συνδικαλιστικό Κίνημα θα συνεχίσει ναΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ.
Να υπενθυμίσουμε για ακόμη μια φορά ότι η κυβέρνηση είναι αυτή πουαποδέχτηκε και ετοιμάζεται να εφαρμόσει νέα σκληρά και επώδυνα μέτρα. Τοσυνδικαλιστικό κίνημα παρά την επίθεση λάσπης πάλεψε και παλεύει για νααποκρούσει αυτές τις πολιτικές. Τα ελληνικά συνδικάτα είναι αυτά που πραγματοποίησαν τα τελευταίαχρόνια 42 Απεργίες. Τα συνδικάτα είναι εκείνα που προσέφυγαν στα δικαστήρια και στα διεθνήόργανα κατά των μνημονίων διατηρώντας δυνατή την παρουσία και τησυλλογική φωνή των εργαζομένων στην Ελλάδα. Τα συνδικάτα προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το σύνολοτων μνημονιακών νόμων και δικαιώθηκαν για τη μονομερή προσφυγή στηδιαιτησία.  Τα συνδικάτα προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Ευρώπης (ΕπιτροπήΑνθρωπίνων Δικαιωμάτων) και δικαιώθηκαν ανάμεσα σε άλλα και για τονυποκατώτατο μισθό, για τους νέους κάτω των 24 ετών και εκκρεμεί η νέααπόφαση για τα μνημονιακά μέτρα, που παραβιάζουν τα ανθρώπιναδικαιώματα. Τα συνδικάτα προσέφυγαν από την πρώτη στιγμή το 2010, στη ΔιεθνήΟργάνωση Εργασίας, με σειρά αποφάσεων υπέρ των εργαζομένων, ενώκατατέθηκαν ήδη και νέες προσφυγές, με την παρουσία του ILO στηνΕλλάδα να οφείλεται σε αυτές τις προσφυγές.Εχουμε την δύναμη, είμαστε αποφασισμένοι να ανατρέψουμε τις παλιές και νέεςμνημονιακές πολιτικές και να μην αφήσουμε να μας ισοπεδώσουν με τις νέεςαντιλαϊκές πολιτικές. Τα συνδικάτα δεν είναι το «παλιό» και η «οπισθοδρόμηση»όπως ισχυρίζεται ο κύριος Πρωθυπουργός. Το ΠΑΛΙΟ και η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ είναι ησημερινή κυβέρνηση, που εφαρμόζει ευλαβικά τα μνημόνια, εγκαταλείποντας ενμια νυκτί την αριστεροσύνη της εφαρμόζοντας ακραίες Νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ