Το μπρόκολο είναι από τις πιο ωραίες σαλάτες και έχει πολλά ευεργετικά οφέλη. Προτού το βράσουμε, κόβουμε το κοτσάνι του που είναι και το πιο σκληρό μέρος του. Αυτό είναι λάθος όμως σύμφωνα με τους ειδικούς! Ο λόγος; Τα κοτσάνια είναι γεμάτα βιταμίνες C, D και φολικό οξύ (ζωτικής σημασίας πριν από τη σύλληψη και κατά την εγκυμοσύνη), μέταλλα και φυτοθρεπτικά.
• Δοκίμασε αυτό: Αν το κοτσάνι είναι πολύ χοντρό, ξεφλούδισε το εξωτερικό, πιο σκληρό, στρώμα. Διαφορετικά, κόψ’ το σε φέτες, κύβους ή σε «σπίρτα» και πρόσθεσέ το σε οποιαδήποτε σούπα, λαχανικά ατμού, σαλάτα ή πιάτο με ρύζι.
Το κοτσάνι και τα φύλλα του κουνουπιδιού είναι εξαιρετικές πηγές βιταμίνης C, Κ, φολικού οξέος, παντοθενικού οξέος, βιταμίνης Β6, φυτικών ινών και διαθέτουν παρόμοιες αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες με πολλά άλλα σταυρανθή λαχανικά.
• Δοκίμασε αυτό: Κόψε τα κοτσάνια και αφαίρεσε τις άκρες, μετά ψήσ’ τα μαζί με άλλα σκληρά λαχανικά, όπως κρεμμύδια και πιπεριές, και περίχυσέ τα με ελαιόλαδο.
Βροχές αναμένονται σε αρκετές περιοχές, ενώ επιστρέφει η αφρικανική σκόνη. Πρόγνωση της ΕΜΥ για αύριο…
Η Δευτέρα του Πάσχα, γνωστή και ως Δευτέρα της Διακαινησίμου, είναι η ημέρα μετά την…
Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Προσύμνη του Δήμου Άργους – Μυκηνών, στην Αργολίδα, από…
Τον Αγαπημένο μας μπαμπά, παππού, προ-Παππού ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΣΧΟΙΝΟΧΩΡΙΤΗ του Δημητρίου ετών 90, Αποχαιρετούμε Την Πέμπτη…
Το έθιμο της εκτέλεσης του Ιούδα δια τουφεκισμού αναβίωσε και φέτος στην Ασίνη του Δήμου…
Ένα παλαιό έθιμο αναβίωσε απόψε στο όμορφο Τολό Αργολίδας. https://www.youtube.com/watch?v=yoKgqTxBGhQ Καθιερώνεται πλέον στο Τολό η…