Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΠροσποιούμενος τον αστυνομικό εξαπάτησε ηλικιωμένο και του πήρε 40.000 ευρώ- κατηγορείται για...

Προσποιούμενος τον αστυνομικό εξαπάτησε ηλικιωμένο και του πήρε 40.000 ευρώ- κατηγορείται για δύο ακόμη απόπειρες απάτης

Ένας 38χρονος ο οποίος προσποιήθηκε τον αστυνομικό ταυτοποιήθηκε από την αστυνομία ως δράστης για απάτη σε βάρος ηλικιωμένου στα Τρίκαλα, από τον οποίο και πήρε το χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ.

Ο δράστης, σύμφωνα με ενημέρωση της αστυνομίας, κατηγορείται επίσης πως με παρόμοια μέθοδο επιχείρησε να εξαπατήσει και άλλους δύο ηλικιωμένους στην ίδια περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα, ο 38χρονος την περασμένη Τετάρτη προσποιούμενος τον αστυνομικό, εξαπάτησε 79χρονο και με το πρόσχημα ότι το παιδί του ευθύνεται για θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, κατάφερε να πείσει τον ηλικιωμένο να παραδώσει σε άγνωστο συνεργό του το χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ, για την απεμπλοκή του από τις επικείμενες συνέπειες.

Με παρόμοιο τρόπο ο ίδιος δράστης επιχείρησε τις επόμενες ημέρες να εξαπατήσει δύο ακόμη ηλικιωμένες, ηλικίας 77 και 79 ετών, μαζί με άγνωστους συνεργούς του, προσποιούμενος στην πρώτη περίπτωση τον υπάλληλο της Δ.Ε.Η., με το πρόσχημα να επιδιορθώσει σχετική βλάβη στον μετρητή ρεύματος της οικίας της, ενώ στη δεύτερη περίπτωση προσποιούμενος γνωστό συγγενικό της πρόσωπο, με το πρόσχημα ρύθμισης οφειλής του.

Από την κατοχή του 38χρονου κατασχέθηκαν το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητό του και ένα κινητό τηλέφωνο, καθώς και το χρηματικό ποσό των 95 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρικάλων, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του δράστη και των συνεργών του σε παρόμοιες περιπτώσεις απάτης.

 

 
ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ