Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΥΓΕΙΑΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΑΚάνε πιο έξυπνο το παιδί σου με τη…διατροφή!

Κάνε πιο έξυπνο το παιδί σου με τη…διατροφή!

Είναι αλήθεια ότι τα σημερινά παιδιά έχουν αυξημένο δείκτη νοημοσύνης. Γεννιούνται στην εποχή της τεχνολογίας και σε σύγκριση με μας όταν ήμαστε παιδιά έχουν και υψηλό δείκτη συναισθηματικής νοημοσύνης. Οι επιστήμονες τώρα με πρόσφατη έρευνά τους έχουν ευχάριστα νέα για τους γονείς που θέλουν να κάνουν τα παιδιά τους πιο έξυπνα. Με ποιον τρόπο; Με τη διατροφή τους!

Κι όμως υπάρχει διατροφή η οποία ανεβάζει το iq των παιδιών. Όταν η διατροφή των παιδιών της προσχολικής ηλικίας είναι χαμηλή σε λιπαρά και ζάχαρη και δεν υπάρχουν στο τραπέζι τα επεξεργασμένα τρόφιμα φαίνεται να έχουν καλύτερη σχολική επίδοση και μάλιστα σημειώνουν υψηλότερη βαθμολογία σε στα τεστ νοημοσύνης!

Εσείς από τη μεριά σας ως γονείς θα πρέπει να ενθαρρύνετε το παιδί να τρώει υγιεινά από πολύ μικρή ηλικία καθώς τα πάντα στη ζωή είναι θέμα συνήθειας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι τροφές που βελτιώνουν το iq είναι τα ω-3 λιπαρά οξέα, ο σίδηρος και τα θρεπτικά συστατικά από τα φρούτα και τα λαχανικά. Αν τρώτε κι εσείς μαζί του, θα σας μιμηθεί. Δεν έχετε παρά να το δοκιμάσετε.

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ