Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑΑυτά προβλέπει το νέο μνημόνιο με το ΔΝΤ

Αυτά προβλέπει το νέο μνημόνιο με το ΔΝΤ

Υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα του 3,5% για μία τετραετία 2018 – 2021 προβλέπει το νέο μνημόνιο της Ελλάδας με το ΔΝΤ.

Σύμφωνα με το κείμενο που έχει στη διάθεσή ο ΣΚΑΙ, η συμφωνία προβλέπει την περικοπή της προσωπικής διαφοράς έως 22% από 1/1/2019 και την μείωση της έκπτωσης φόρου από τα 1.900 στα 1.250 ευρώ από 1/1/2020, γεγονός που οδηγεί σε έμμεση μείωση αφορολόγητου στα 5.600 ευρώ από 8.600 που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Για τα εργασιακά προβλέπει την εκ νέου νομοθέτηση από την ελληνική κυβέρνηση της διάταξης, βάση της οποίας οι επιχειρησιακές συμβάσεις υπερισχύουν των κλαδικών με ισχύ ως το τέλος του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018. Προβλέπει επίσης την κατάργηση της διοικητικής έγκρισης στις ομαδικές απολύσεις.

Περιλαμβάνει επίσης την απελευθέρωση του ανοίγματος των καταστημάτων της Κυριακές, την απελευθέρωση του επαγγέλματος του μηχανικού και του εργολήπτη δημοσίων έργων.

Ακόμα, προβλέπει την νομοθέτηση των αντίμετρων ύψους επίσης 2% του ΑΕΠ τα οποία θα ενεργοποιούνται σε περίπτωση υπεραπόδοσης του προγράμματος.

Το μεγαλύτερο μέρος των αντίμετρων αφορά την μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης, την μείωση φόρου των επιχειρήσεων από το 29 στο 26%, ενώ η μείωση του ΕΝΦΙΑ περιορίστηκε τελικά στη συμφωνία σε ένα κονδύλι της τάξης των 180 εκατομμυρίων ευρώ.

Πηγή: http://www.skai.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ