Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΠΓΔΜ: Η αστυνομία σώζει τον Ταλάτ Τζαφέρι από λιντσάρισμα

ΠΓΔΜ: Η αστυνομία σώζει τον Ταλάτ Τζαφέρι από λιντσάρισμα

Σαρκαστικά σχολιάζουν σκοπιανά ΜΜΕ, προσκείμενα στο VMRO-DPMNE, τη διάσωση του Ταλάτ Τζαφέρι από το μεγαλύτερο αλβανικό κόμμα DUI (Δημοκρατική Ένωση για την Ολοκλήρωση) από το λιντσάρισμα στα επεισόδια της Πέμπτης, με πάνω από 40 τραυματίες. Στα σκοπιανά ΜΜΕ ο Τζαφέρι εμφανίζεται σε αστυνομικό τζιπ που απομακρύνεται από τη Βουλή της ΠΓΔΜ.

«Τραγική ειρωνεία… Ο τρομοκράτης του UCK, και βουλευτής του DUI Ταλάτ Τζαφέρι διασώθηκε από διαδηλωτές στο ‘’Μακεδονικό Κοινοβούλιο’’ με παρέμβαση της αστυνομίας… Είναι ειρωνεία, γιατί το 2001, ο Τζαφέρι ενεπλάκη στην ενέδρα και στη δολοφονία οχτώ ‘’Μακεδόνων’’ εφέδρων αστυνομικών στο Τέτοβο» σχολιάζουν τα σκοπιανά ΜΜΕ.

«Ο Τζαφέρι, που λιποτάκτησε από τον ‘’Μακεδονικό στρατό’’ το 2001 και έγινε μέλος του UCK για να πολεμήσει τη ‘’Μακεδονία’’ συντόνισε την ενέδρα, αντλώντας πληροφορίες από τον υπουργό Άμυνας του SDS (Σοσιαλδημοκράτες) Βλάντο Μπουκόβσκι… Τώρα η ίδια αστυνομία τον διέσωσε» υποστηρίζουν δε ορισμένα δημοσιεύματα.

«Οι βουλευτές του SDS και του DUI δεν έχουν νόμιμο δικαίωμα να εισέλθουν στη Βουλή» αναφέρουν από μεριάς τους στελέχη του VMRO ρίχνοντας και άλλο λάδι στη φωτιά.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη, εξαγριωμένο πλήθος, υποστηρικτές του ηγέτη του VMRO-DPMNE Νίκολα Γκρουέφσκι, εισέβαλαν στη Βουλή των Σκοπίων και ξυλοκόπησαν άγρια βουλευτές, μεταξύ αυτών και τον ηγέτη του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος Ζόραν Ζάεφ. Αφορμή για τα επεισόδια, στα οποία τραυματίστηκαν δεκάδες άνθρωποι, η εκλογή του Τζαφέρι, στη θέση του προέδρου της Βουλή αφού τον ψήφισαν και οι Σοσιαλδημοκράτες του Ζάεφ.

«Το Κοινοβούλιο είναι δικό μας, ελάτε να το πάρετε» διαμηνύουν σε ανακοίνωσή τους οι εθνικιστές υποστηρικτές του Γκρούεφσκι. Στην ανακοίνωσή τους, οι εθνικές του κινήματος «Για την Ενωμένη ‘’Μακεδονία’’» αναφέρουν ότι «Οι ‘’Μακεδόνες’’ υπερασπίστηκαν και πάλι τη δημοκρατία και το Κοινοβούλιο μας. Θα παραμείνουμε μπροστά στο Κοινοβούλιο, αυτό είναι το Κοινοβούλιό μας έως ότου λήξουν οι προδοτικές δραστηριότητες. Οι άνθρωποι μας είναι σοφοί και ανταποκρίθηκαν επαρκώς στις προκλήσεις. Είμαστε εδώ μέχρι τέλους, ελάτε να το πάρετε!».

Έκκληση για ηρεμία απηύθυνε με διάγγελμά του ο πρόεδρος της γείτονος Γκιόργκι Ιβανόφ και κάλεσε τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων να συναντηθούν εντός της ημέρας. Έκκληση για αυτοσυγκράτηση απηύθυνε και ο Γκρούεφκσι, ωστόσο στελέχη του κόμματός του καλούν τους υποστηρικτές τους να ταξιδέψουν στην πρωτεύουσα με στόχο να «σταματήσουν» την αντιπολίτευση.
Πηγή: http://www.skai.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ