Η Camerata Junior Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής την Κυριακή 30 Απριλίου στο Άργος

- Advertisement -

Η CAMERATA JUNIOR Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής δίνει συναυλία στην αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού Μέγας Αλέξανδρος στο Άργος, την Κυριακή 30 Απριλίου 2017 και ώρα 7.00 μ.μ.

- Advertisement -

Τη συναυλία διοργανώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου – Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας. Την οργανωτική υποστήριξη της συναυλίας έχει αναλάβει ο Σύλλογος «Φίλοι του Δημοτικού Ωδείου Άργους Μυκηνών».
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πρόγραμμα συναυλίας

NORMAN LEYDEN (1917-2014)
Σερενάτα για έγχορδα
Prelude  – Fugue – Nocturne  – Cakewalk
Σόλο βιολί: Γιάννης Αντωνόπουλος

FRITZ KREISLER (1875 – 1962)
Πρελούδιο και Allegro για βιολί και έγχορδα
Σόλο βιολί: Καλλιόπη Ρήγου

EDVARD GRIEG (1843-1907)
Σουίτα σε παλιό στυλ «από τον καιρό του Holberg», έργο 40
Praeludium – Sarabande – Gavotte – Musette – Air – Rigaudon
Σόλο βιολί: Γιάννης Αντωνόπουλος
Σόλο βιόλα: Σπύρος Κοκονέτσης-Στεριώτης

PAUL HINDEMITH (1895-1963)
Minimax «Ρεπερτόριο για στρατιωτική μουσική»
1.Στρατιωτικό εμβατήριο 606
2.Εισαγωγή – To αδιάβροχο κλουβί
3.Βραδάκι στις πηγές του Δούναβη
4.Ιντερμέτζο για δύο απομακρυσμένες τρομπέτες
5.Πικραλίδες στην όχθη του ρυακιού – Βαλς
6.Δύο αστείοι κατεργάρηδες σπίνοι
7.Έργο χαρακτήρων για δύο φλάουτα πίκολο
8.Παλιές καραβάνες – Εμβατήριο
Μουσική Διεύθυνση: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΕΜΣΗΣ
Η Camerata Junior – Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2010 στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων του Συλλόγου με στόχο την καλλιέργεια των μουσικών ικανοτήτων των σπουδαστών, την ανάπτυξη του πνεύματος συνεργασίας και τη διαπαιδαγώγηση των νέων σε μια πειθαρχία ομαδικής μουσικής δράσης.

Με τακτικά μαθήματα – δοκιμές που πραγματοποιούνται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και συχνές συμμετοχές σε συναυλίες και εκπαιδευτικά προγράμματα εντός και εκτός Ελλάδος, η Camerata Junior εξελίσσεται σε ένα πολλά υποσχόμενο νεανικό μουσικό σύνολο.
Αριθμεί 50 περίπου νέους και νέες, ηλικίας 8 – 22 ετών, και δραστηριοποιείται σε δύο επίπεδα, καθώς εκπαιδεύει ένα παιδικό και ένα εφηβικό τμήμα, που διδάσκονται και αναπτύσσονται ξεχωριστά. Με έδρα το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η Ορχήστρα ανανεώνεται κάθε χρόνο, μια που αρκετά από τα μεγαλύτερα σε ηλικία μέλη της μεταβαίνουν στο εξωτερικό για ανώτερες σπουδές ή εντάσσονται σε επαγγελματικά μουσικά σύνολα. Παράλληλα, πολλά από τα μέλη του παιδικού τμήματος εγγράφονται, μεγαλώνοντας, στο εφηβικό. Νέα μέλη γίνονται δεκτά μετά από ακρόαση. Η συμμετοχή στα μαθήματα είναι δωρεάν.
Η Ορχήστρα εμφανίζεται συχνά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τόσο στην ετήσια καθιερωμένη συναυλία της, όσο και σε άλλες ανοιχτές δράσεις, όπως ο εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής και οι εκδηλώσεις στη Μουσική Βιβλιοθήκη. Έχει επίσης εμφανισθεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» στο πλαίσιο του 3ου TEDxAthens, στον Πύργο Βασιλίσσης στο Ίλιον, στα Φεστιβάλ Ναυπλίου και Άνδρου 2016 κ.α. Συμμετέχοντας στα εκπαιδευτικά προγράμματα των Φίλων της Μουσικής, όπως το Art Campus – Δελφικές Μουσικές Συναντήσεις, η Camerata Junior έχει δώσει συναυλίες στο Θέατρο «Φρύνιχος» του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών και στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, όπου τo 2014 ερμήνευσε σε πρώτη εκτέλεση έργο του Γ. Κουρουπού, ειδικά γραμμένο για εκείνην. Με την Ορχήστρα έχουν συμπράξει επίσης ως σολίστ κορυφαίοι μουσικοί της ΚΟΑ και διακεκριμένοι καλλιτέχνες, όπως η Marlis Petersen, ο Χάρης Δημαράς, o Αντώνης Χατζηνικολάου και o Daniel Blumenthal. Η Ορχήστρα παίζει κάθε Χριστούγεννα για τα παιδιά που νοσηλεύονται στα Νοσοκομεία Παίδων.

Δάσκαλος και διευθυντής της Camerata Junior είναι ο Δημήτρης Σέμσης, σολίστ και εξάρχων βιολονίστας της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, o οποίος διδάσκει και εμψυχώνει τους νέους μουσικούς με το ιδιαίτερο ταλέντο που διαθέτει ως παιδαγωγός. Βοηθoί διδασκαλίας είναι η καταξιωμένη εκπαιδευτικός και βιολονίστα Wendy Clark, μέλος στα πρώτα βιολιά της ΚΟΑ και η Αθηνά Γρατσούνα, βιολονίστα και πρώην τακτικό μέλος στα πρώτα βιολιά της Camerata Junior.

Μέγας Δωρητής Ορχήστρας 2016-2017: Ισπανικό Ίδρυμα “World in Harmony”

 

 

 

- Advertisement -