Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΕΥΡΩΠΗΗ Ελλάδα πραγματοποίησε τα τελευταία τρία χρόνια μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να είχαν...

Η Ελλάδα πραγματοποίησε τα τελευταία τρία χρόνια μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να είχαν γίνει τα τελευταία 15 χρόνια δήλωσε ο Μοσκοβισί

Η έξοδος οποιασδήποτε χώρας από το ευρώ θα οδηγούσε την ευρωζώνη σε αποσύνθεση. Αυτό δήλωσε μιλώντας σήμερα σε βελγικό πανεπιστήμιο ο αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, που είχε θέμα τις επιπτώσεις από ενδεχόμενη έξοδο μίας χώρας από την ευρωζώνη, ο Γάλλος επίτροπος αναφέρθηκε και στην Ελλάδα λέγοντας ότι έχει σημειώσει εντυπωσιακή δημοσιονομική πρόοδο η οποία όμως έχει προκαλέσει αρνητικές κοινωνικές επιπτώσεις. Οι επιπτώσεις αυτές οφείλονται, κατά τον Γάλλο επίτροπο, πρωτίστως στο γεγονός ότι η Ελλάδα πραγματοποίησε τα τελευταία τρία χρόνια διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις τις οποίες θα έπρεπε να είχε υλοποιήσει τα τελευταία 15 χρόνια.
Ως προς το ζήτημα του ελληνικού χρέους ανέφερε ότι θα πρέπει να υπάρξουν ρυθμίσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού άχθους, τάχθηκε όμως κατά της ονομαστικής μείωσης του χρέους.
Αναφερόμενος τέλος στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία σημείωσε πως τίποτα δεν έχει κριθεί τονίζοντας ταυτόχρονα ότι ακόμα και σε περίπτωση ήττας της Μαρίν Λεπέν αν λάβει ποσοστό μεγαλύτερο του 40% θα είναι ένα πολύ αρνητικό μήνυμα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ – του ανταποκριτή μας Μ. Σπινθουράκη

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ