Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΓΥΝΑΙΚΑ«Να σέβεστε την ανάγκη της γυναίκας σας για ξεκούραση, μπαμπάδες»

«Να σέβεστε την ανάγκη της γυναίκας σας για ξεκούραση, μπαμπάδες»

Όταν γίνεσαι γονιός, οι προτεραιότητες της ζωής σου εκ των πραγμάτων αλλάζουν, και όλος αυτός ο μετασχηματισμός δεν μπορεί παρά να ασκήσει μπόλικη πίεση στην σχέση σου με το άλλο σου μισό. Ένας μπαμπάς, λοιπόν, στράφηκε στο Facebook για να βρει υποστήριξη για την γυναίκα του, στέλνοντας το μήνυμα στους απανταχού μπαμπάδες, ότι δεν πειράζει το να δίνει μια γυναίκα προτεραιότητα στη μητρότητα.
«Να σέβεστε την ανάγκη της γυναίκας σας για ξεκούραση, μπαμπάδες»

Όταν, λοιπόν, ο David Brinkley, άκουσε την γυναίκα του να μιλά πριν λίγο καιρό με μία φίλη της στο τηλέφωνο και να προσπαθεί να δικαιολογηθεί για το γεγονός ότι κοιμάται μαζί με τα παιδιά της, αποφάσισε να παρέμβει. Η φίλη κατηγόρησε την γυναίκα του, Alora, για αυτή την «κακή» -όπως την χαρακτήρισε- συνήθεια. Η ίδια, μάλιστα, δεν μπορούσε να πιστέψει ότι και ο άντρας της συμφωνούσε στο να έχουν τα δύο παιδιά τους κάθε βράδυ μαζί στο κρεβάτι. «Πώς το δέχεται ο άντρας σου; Ο δικός μου δεν θα με άφηνε ποτέ να κάνω κάτι τέτοιο», της είπε χαρακτηριστικά. Ο David, λοιπόν, στράφηκε στο Facebook για να αναζητήσει συμπαράσταση, ποστάροντας μία φωτογραφία της γυναίκας του και γράφοντας μια συγκινητική μνεία για εκείνη –αλλά και για κάθε μαμά εκεί έξω.

«Aποφάσισα σαν άντρας να βρω το θάρρος να μιλήσω και να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα. Δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ που να μη μου αρέσει στη γυναίκα μου ως μαμά. ΠΟΤΕ δεν θα μείωνα ή θα αψηφούσα όσα νιώθει ότι πρέπει να κάνει για τα παιδιά μου. Χρειάζεται κάποιες φορές να στριμώχνομαι σε μια μικρή γωνιά του κρεβατιού; Ναι. Όμως, Θεέ μου, πόσο όμορφη είναι όταν κρατά τα παιδιά μου αγκαλιά! Όταν τα κάνει να νιώθουν ασφάλεια και αγάπη.»

Στο ποστ, το οποίο έχει κοινοποιηθεί περισσότερες από 260 χιλιάδες φορές, είναι εμφανές το πόσο εκτιμά ο David την γυναίκα του και πόσο την θαυμάζει ως μητέρα. Τονίζει, λοιπόν, ότι κάθε άντρας θα πρέπει να σέβεται αυτή την πτυχή της ταυτότητας της γυναίκας του.

«Θέλω απλά να πω ότι είμαι περήφανος για τις αποφάσεις που παίρνει η γυναίκα μου ως μαμά και τις στηρίζω όλες. Δεν θα ήθελα ποτέ να της στερήσω αυτόν τον χρόνο που έχει ή αυτές τις στιγμές, οι οποίες στην πραγματικότητα θα περάσουν πολύ γρήγορα για να μην τις χαρεί. Σας παρακαλώ, λοιπόν, να σέβεστε τις γυναίκες σας ως μαμάδες.

Το θέμα είναι ότι οι γυναίκες μας απολαμβάνουν αυτή την σύντομη περίοδο της μητρότητας που τα παιδιά είναι μικρά για πολύ λίγο. Κουβαλούν τα μωρά μας στην κοιλιά τους, τα φέρνουν στον κόσμο, τα θρέφουν και ίσως, όσο είναι ακόμα μικρά, τα αφήνουν να σκαρφαλώσουν στο κρεβάτι μας και να χουζουρέψουν δίπλα μας, όμως πολύ σύντομα τα μωρά μας μεγαλώνουν, γίνονται παιδιά, δεν κάθονται πια για αγκαλιές, οπότε γιατί να θέλουμε εμείς ως άντρες να τους στερήσουμε αυτόν τον πολύτιμο χρόνο, αυτές τις υπέροχες στιγμές;»

Το ποστ του David περιγράφει ακριβώς το γιατί μας είναι τόσο δύσκολο να αρνηθούμε στα παιδιά μας να έρχονται στο κρεβάτι μας και γιατί, ίσως, δεν υπάρχει πραγματικός λόγος να φρικάρουμε με όλο αυτό. Τα παιδιά μας δεν αργούν να μεγαλώσουν και οι στιγμές που αποζητούν τις αγκαλιές και τα χάδια γίνονται όλο και λιγότερες, όλο και πιο σπάνιες.

Το να είσαι γονιός απαιτεί πολλές θυσίες, τόσο για τους άντρες όσο και για τις γυναίκες, και μερικές φορές αυτό σημαίνει πολύ περισσότερα από το να παραχωρείς λίγο χώρο στο κρεβάτι σου. Μερικές φορές σημαίνει να αφήνεις τον ρόλο σου ως γονιός να μπαίνει στην θέση του άλλου ρόλου, του συζύγου. Βοηθά, πάντως, αν εκτιμάς και σέβεσαι αυτή την πτυχή της σχέσης σου με τον άλλον, τόσο όσο ο David.

Από αυτή την άποψη, το να χάνεις λίγο χώρο από το κρεβάτι, δεν είναι και τόσο μεγάλο ζήτημα!

 

πηγή: scarymommy.com

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ