Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΤο ISIS πίσω από την επίθεση κοντά στην Αγ. Αικατερίνη του Σινά

Το ISIS πίσω από την επίθεση κοντά στην Αγ. Αικατερίνη του Σινά

Tο Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε αργά το βράδυ την ευθύνη για την επίθεση σε φυλάκιο δυνάμεων ασφαλείας κοντά στο ελληνορθόδοξο μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης στο νότιο Σινά.

Από την επίθεση σκοτώθηκαν δύο αστυνομικοί, και τραυματίστηκαν άλλα τέσσερα άτομα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου. Το περιστατικό έγινε μια εβδομάδα μετά από δύο αιματηρές επιθέσεις σε εκκλησίες που κόστισαν τη ζωή σε 45 άτομα

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε σημείο ελέγχου αρκετές εκατοντάδες μέτρα από την είσοδο του μοναστηριού, που αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς χριστιανικούς τόπους λατρείας παγκοσμίως.

Σε δέκα μόλις ημέρες είναι η προγραμματισμένη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Αίγυπτο. Το περιστατικό έγινε μια εβδομάδα περίπου μετά από δύο φονικές βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας σε χριστιανικές εκκλησίες που ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Οι μοναχοί του ελληνορθόδοξου μοναστηριού της Αγίας Αικατερίνης του Σινά και όλοι οι προσκυνητές, είναι ασφαλείς, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά το ένοπλο επεισόδιο στο φυλάκιο της αστυνομίας στην είσοδο της περιοχής του ελληνορθόδοξου Μοναστηριού, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από τα Ιουστινιάνεια τείχη της πολυαιώνιας Μονής.

Σύμφωνα με την τηλεόραση της Αιγύπτου, το ένοπλο επεισόδιο σημειώθηκε στις 8 περίπου το βράδυ της Τρίτης (9 ώρα Ελλάδος), με απολογισμό δύο αστυνομικούς νεκρούς και τραυματίες μεταξύ των ανδρών του φυλακίου.

Η ελληνική Πρεσβεία στο Κάιρο είναι σε συνεχή επαφή με την αρχιεπίσκοπο Δαμιανό και τους μοναχούς καθώς και με την αιγυπτιακή αστυνομία και παρακολουθεί από κοντά τη κατάσταση.

Όπως έγινε γνωστό αργά το βράδυ, το πρακτορείο ειδήσεων Amaq που ελέγχουν οι τζιχαντιστές, μετέδωσε ότι την ευθύνη για την επίθεση αναλαμβάνει ο ISIS.

Πηγή: http://www.skai.gr/

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ