Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΓΥΝΑΙΚΑΕγκυμοσύνη και δυσκοιλιότητα: Tips για να την αντιμετωπίσεις

Εγκυμοσύνη και δυσκοιλιότητα: Tips για να την αντιμετωπίσεις

Υπάρχουν έγκυες που δεν έχουν το παραμικρό σύμπτωμα στην εγκυμοσύνη. Υπάρχουν όμως κι άλλες που υποφέρουν από αρκετά. Ένα από τα πιο συχνά συμπτώματα, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι η δυσκοιλιότητα. Πώς όμως αυτό το ενοχλητικό σύμπτωμα μπορεί να αντιμετωπιστεί; Εμείς έχουμε τη λύση, αφού απευθυνθήκαμε σε ειδικούς προκειμένου να μας δώσουν τις πολύτιμες συμβουλές τους.

 Η διατροφή είναι το Α και το Ω. Κάνε σωστή διατροφή, εμπλουτίζοντας τα γεύματά σου με φρούτα και λαχανικά. Θα σας βοηθήσουν πολύ στη λειτουργία του εντέρου.

 Γυμνάσου. Κάνε ήπιες ασκήσεις αν δεν έχεις γυμναστεί ποτέ στη ζωή σου και αφού μιλήσεις πρώτα με τον γυναικολόγο σου. Μπορείς να περπατήσεις ένα 10λεπτό κάθε μέρα, ιδανικά δίπλα στη θάλασσα.

 Υπάρχουν περιπτώσεις που τα συμπληρώματα σιδήρου και βιταμινών ευνοούν τη δυσκοιλιότητα. Αυτό όμως είναι κάτι που πρέπει να συζητήσεις με τον γιατρό σου, προτού τα διακόψεις.

Αν η δυσκοιλιότητα σου έχει γίνει μεγάλο καθημερινό πρόβλημα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις, είναι να μιλήσεις με τον γιατρό σου καθώς μόνο αυτός μπορεί να σου δώσει τη λύση.

 

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ