Εγκυμοσύνη και δυσκοιλιότητα: Tips για να την αντιμετωπίσεις

- Advertisement -

Υπάρχουν έγκυες που δεν έχουν το παραμικρό σύμπτωμα στην εγκυμοσύνη. Υπάρχουν όμως κι άλλες που υποφέρουν από αρκετά. Ένα από τα πιο συχνά συμπτώματα, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι η δυσκοιλιότητα. Πώς όμως αυτό το ενοχλητικό σύμπτωμα μπορεί να αντιμετωπιστεί; Εμείς έχουμε τη λύση, αφού απευθυνθήκαμε σε ειδικούς προκειμένου να μας δώσουν τις πολύτιμες συμβουλές τους.

- Advertisement -

 Η διατροφή είναι το Α και το Ω. Κάνε σωστή διατροφή, εμπλουτίζοντας τα γεύματά σου με φρούτα και λαχανικά. Θα σας βοηθήσουν πολύ στη λειτουργία του εντέρου.

 Γυμνάσου. Κάνε ήπιες ασκήσεις αν δεν έχεις γυμναστεί ποτέ στη ζωή σου και αφού μιλήσεις πρώτα με τον γυναικολόγο σου. Μπορείς να περπατήσεις ένα 10λεπτό κάθε μέρα, ιδανικά δίπλα στη θάλασσα.

 Υπάρχουν περιπτώσεις που τα συμπληρώματα σιδήρου και βιταμινών ευνοούν τη δυσκοιλιότητα. Αυτό όμως είναι κάτι που πρέπει να συζητήσεις με τον γιατρό σου, προτού τα διακόψεις.

Αν η δυσκοιλιότητα σου έχει γίνει μεγάλο καθημερινό πρόβλημα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις, είναι να μιλήσεις με τον γιατρό σου καθώς μόνο αυτός μπορεί να σου δώσει τη λύση.

 

 

 

 

- Advertisement -