Αστεροειδής θα περάσει σήμερα ξυστά όσο κανένας άλλος από τη Γη

- Advertisement -

Έχει διάμετρο ενός χιλιομέτρου και θα περάσει πολύ κοντά μας, τόσο κοντά όσα κανένας άλλος κομήτης εδώ και 400 χρόνια.

- Advertisement -

Έχει διάμετρο ενός χιλιομέτρου και θα περάσει πολύ κοντά μας, τόσο κοντά όσα κανένας άλλος κομήτης εδώ και 400 χρόνια. Ο “κύριος” “2014JO25” κάνει κοντινή επαφή.

Προς αποφυγή πανικού και ανησυχίας σας λέμε ότι δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση πρόσκρουσης, εκτός εάν αποφασίσει ξαφνικά να κάνει αλλαγή πορείας και μάλιστα κάτι εκατομμυρίων χιλιομέτρων.

Πάντως η προσέγγιση του «2014 JO25» αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους αστρονόμους οι οποίοι ήδη έχουν στήσει τα τηλεσκόπιά τους.

Ο συγκεκριμένος αστεροειδής δεν είχε πλησιάσει ποτέ τόσο τον πλανήτη μας και δεν αναμένεται να τον ξαναπλησιάσει για τα επόμενα 500 χρόνια.

Ο “2014JO25” ανακαλύφθηκε πριν τρία χρόνια από Αμερικανούς αστρονόμους στις ΗΠΑ, θα περάσει σε απόσταση 1,8 εκατομμυρίων χιλιομέτρων (περίπου 4,6 φορές η απόσταση Γης-Σελήνης). Θα προσεγγίσει τον πλανήτη μας από την κατεύθυνση του Ήλιου και προβλέπεται να είναι ορατός ακόμη και με μικρά τηλεσκόπια για μία-δύο νύχτες.

Οι επιστήμονες προβλέπουν ότι η επόμενη φορά που ένας αστεροειδής ανάλογου μεγέθους θα πλησιάσει τόσο τον πλανήτη μας, θα είναι σε περίπου 10 χρόνια, το 2027, όταν ο -διαμέτρου 800 μέτρων- αστεροειδής «1999 ΑΝ10» θα περάσει σε απόσταση μόλις 380.000 χιλιομέτρων, δηλαδή όσο απέχει η Σελήνη από τη Γη.

 

 
http://www.thetoc.gr

 

 

 

- Advertisement -