Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ6.877 προσλήψεις στο Δημόσιο έως το καλοκαίρι

6.877 προσλήψεις στο Δημόσιο έως το καλοκαίρι

Σε 6.877 ανέρχονται οι μόνιμες και εποχικές προσλήψεις που είναι προγραμματισμένες να γίνουν μέσα στο καλοκαίρι.

Ηδη οι πρώτοι διαγωνισμοί θα ξεκινήσουν από τα μέσα Μαΐου προκειμένου να είναι στο πόστο τους οι υπάλληλοι που απασχολούνται στο κομμάτι του τουρισμού, όπως για παράδειγμα οι αρχαιοφύλακες, οι υπάλληλοι δημοτικών πλαζ και οι ναυαγοσώστες.

Μέσα στο επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν και οι αιτήσεις για το πρόγραμμα της δακοκτονίας, ενώ στα… σκαριά βρίσκεται νέα μεγάλη προκήρυξη για εποχικό προσωπικό στα κέντρα υποδοχής προσφύγων. Οσον αφορά στο μόνιμο προσωπικό, θα γίνουν προσλήψεις σε ΔΕΚΟ όπως τα ΕΛΤΑ και η ΑΔΜΗΕ, ενώ πολύ σύντομα αναμένεται και η τρίτη προκήρυξη του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Τέλος, διετείς συμβάσεις εργασίας θα υπογράψουν 3.000 γιατροί και νοσηλευτές στα ιατρεία της γειτονιάς. Δείτε παρακάτω αναλυτικά πού και πότε θα γίνουν προσλήψεις.
800 εργατοτεχνίτες για τη δακοκτονία

Πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν οι προσλήψεις εποχικού προσωπικού για το πρόγραμμα δακοκτονίας στις ελαιοκομικές Περιφερειακές Ενότητες (Π.Ε.) της χώρας. Συνολικά φέτος αναμένεται να γίνουν 800 προσλήψεις, από τις οποίες οι περισσότερες θέσεις θα αφορούν εργατοτεχνικό προσωπικό και οι υπόλοιπες θα καλυφθούν από γεωπόνους και τομεάρχες δακοκτονίας. Η πρόσληψη του ανωτέρω προσωπικού θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21 του Ν. 2190/94 «Σύσταση ανεξάρτητης αρχής για την επιλογή προσωπικού και ρύθμιση θεμάτων διοίκησης» όπως ισχύει, από τα αρμόδια για την πρόσληψη όργανα. Για τις θέσεις των γεωπόνων θα ζητηθούν: Βεβαίωση Ασκησης Επαγγέλµατος Γεωτεχνικού Ειδικότητας Γεωπόνου ή Βεβαίωση Συνδροµής Νοµίµων Προϋποθέσεων Εναρξης Ασκησης Επαγγέλµατος Γεωτεχνικού Ειδικότητας Γεωπόνου και οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωµα ΑΕΙ ή Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστηµίου (ΕΑΠ) ΑΕΙ ή Προγραµµάτων Σπουδών Επιλογής (ΠΣΕ) ΑΕΙ της ηµεδαπής ή ισότιµος τίτλος σχολών της αλλοδαπής, το οποίο οδηγεί στην απόκτηση του δικαιώµατος άσκησης επαγγέλµατος γεωπόνου.

 

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ