Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑ1ος Αγώνας ανωμάλου Δρόμου στον Πάρνωνα

1ος Αγώνας ανωμάλου Δρόμου στον Πάρνωνα

Τον 1ο Αγώνα Ανωμάλου Δρόμου Πάρνωνα προκηρύσσουν ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Νότιας Κυνουρίας, με τη συμπαράσταση του Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μούστου και του ΑΠΣ Καλλισθένη Δήμου Ευρώτα.

Ο νέος αγώνας θα διεξαχθεί την Πρωτομαγιά, ημέρα Δευτέρα (10:30 π.μ.).

Πρόκειται για αγώνα ανωμάλου δρόμου, ήπιας δυσκολίας που θα διεξαχθεί στο οροπέδιο του Πάρνωνα, παράπλευρα του πανέμορφου χωριού.

Μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για δρομείς και περιπατητές να απολαύσουν σπάνιας ομορφιάς διαδρομές δίπλα στα έλατα.

Γενικές πληροφορίες διαδρομής: Ο 1ος Ορεινός Αγώνας Ανωμάλου Δρόμου Πάρνωνα, αποτελεί ουσιαστικά έναν πλήρη κύκλο στο οροπέδιο του Πάρνωνα, που βρίσκεται κάτω από την Κοινότητα του Κοσμά! Το τερέν όπου θα τρέξετε, είναι ιδιαίτερα βατό, δίχως ιδιαίτερες δυσκολίες, και δεν απαιτείται ιδαίτερη κατάριση σε αγώνες trail – βουνού, προκειμένου να τον τρέξετε, ενώ το παπούτσι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να τρέξετε στον εν λόγω αγώνα, μπορεί να είναι κάλλιστα το ίδιο, με κάποιο που θα χρησιμοποιούσατε και σε ασφάλτινο αγώνα. Ο αγώνας θα ξεκινήσει ακριβώς στις 10.00 το πρωί της Πρωτομαγιάς του 2017, στην πανέμορφη κεντρική πλατεία του Κοσμά στα 1.150μ. υψόμετρο, και κάτω από τα περίφημα και αγέρωχα πλατάνια! Η εκκίνηση και ο τερματισμός είναι ο ίδιος, ΕΝΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ, δεν πρόκειται να το περάσετε παραπάνω από μία φορά!

 

Η απόσταση που θα διεξάγεται, θα είναι 29 χλμ. περίπου, εκ των οποίων τα 27 σχεδόν διεξάγονται σε ήπιους χωματόδρομους – αγροτόδρομους, και τα 2 χλμ – ένα στην αρχή και ένα στο τέλος, διεξάγονται σε άσφαλτο! Η εκκίνηση θα δοθεί όπως είπαμε στις 10.00 το πρωί ΜΑΖΙ με τον παράλληλο αγώνα των 6χλμ. ΄΄Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΜΑΓΓΟΥΡΙΆ΄΄, με κατεύθυνση προς τον δρόμο της Λακωνίας! Μετά από ένα περίπου χλμ. και αφού εξέλθουμε της κοινότητας του Κοσμά, οι δρομείς τη μεγάλης και κύριας διαδρομή θα εισέλθουν στον χωματόδρομο, και της μικρής θα κατευθυνθούν ευθεία, προκειμένου να ολοκληρώσουν τον αγώνα τους! Η διαδρομή που θα κάνουν οι δρομείς αποτελεί έναν μεγάλο κύκλο στο οροπέδιο του Πάρνωνα, και κάτω από τον Κοσμά, ενώ θα περάσει από τα ερηπωμένα σχεδόν χωριά των Φυλιάτικων, της Βλυσιδιάς και το Κοσμίτικο Πηγάδι

Χιλιομετρικές και υψομετρικές πληροφορίες: Όπως σας είπαμε τα χλμ. του αγώνα είναι 29 περίπου εκ των οποίων τα 27 είναι σε ήπιο χωματόδρομο και τα 2 σε άσφαλτο, ενώ δεν υπάρχει πουθενά μονοπάτι! Η συνολική θετική υψομετρική είναι 843μ. και η συνολική αρνητική υψομετρική είναι τα 882μ., ενώ το μέγιστο υψόμετρο που θα φτάσετε είναι τα 1.168μ.! Πρόκειται δηλαδή για μία πολύ ισορροπημένη διαδρομή, χωρίς ιδαίτερες δυσκολίες, και χωρίς να τρομάζει!
Σηματοδότηση διαδρομής: Η διαδρομή θα είναι πλήρως σηματοδοτημένη, με κορδέλες σήμανσης, κόκκινα σπρέι σε πέτρες και δέντρα, ενώ θα υπάρχουν και τα ανάλογα κόκκινα βέλη, όπου κρίνει η διοργάνωση ότι είναι αναγκαίο, ενώ θα υπάρχει και χιλιομετρική σήμανση ανά 5χλμ. Σε σημεία – δρόμους όπου δεν πρέπει να εισέλθετε, θα υπάρχει κορδέλα σήμανσης, όπου θα αποκλείει το εν λόγω πέρασμα!
Σταθμοί ανεφοδιασμού: Ο αγώνας θα έχει 6 σταθμούς ανεφοδιασμού, οι οποίοι είναι οι εξής:
 1ος σταθμός – 3,5χλμ. και υψόμετρο 1.041μ.
 2ος σταθμός – 7,35χλμ.(Οικισμός Φυλιάτικα) και υψόμετρο 906μ.
 3ος σταθμός – 11,0 χλμ.(Κοινότητα Βλυσιδιά) και υψόμετρο 614μ.
 4ος σταθμός – 14,3 χλμ. και υψόμετρο 520μ.
 5ος σταθμός – 17,90 χλμ. και υψόμετρο 670μ.
 6ος σταθμός – 23,80 χλμ.(Θέση πηγή) και υψόμετρο 850μ.
 ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ στον Κοσμά
Χρονικό όριο αγώνα: Ως χρονικό όριο του αγώνα, ορίζονται οι 6 ώρες, μέχρι τις 16.00 μ.μ.
Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους!
Εγγραφές: Προκειμένου να γραφτείτε, παρακαλώ χρησιμοποιήστε το κάτωθι σύνδεσμο: https://results.chronolog.gr/registration.aspx…
Μέχρι και την Πέμπτη 27/04. Εγγραφές την ημέρα του αγώνα θα γίνουν περιορισμένες!

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ