Τερέζα Μέι: Πρόωρες εκλογές στις 8 Ιουνίου στη Βρετανία

- Advertisement -

Επικαλέστηκε την έλλειψη ενότητας μέσα στη Βουλή για το Brexit – Κάλεσε την αντιπολίτευση να στηρίξει το αίτημα «και ας αποφασίσει ο λαός» – Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί την Τετάρτη στη βρετανική Βουλή

- Advertisement -

Τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 8 Ιουνίου ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης η Τερέζα Μέι σε έκτακτο διάγγελμά της έξω από τη Ντάουνινγκ Στριτ.

Εξηγώντας την απόφασή της είπε ότι όταν ανέλαβα πρωθυπουργός η χώρα χρειαζόταν σταθερότητα. «Και αυτό το κατάφερα» είπε η βρετανίδα πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με την ίδια ενώ υπάρχει ενότητα στο λαό δεν υπάρχει ενότητα στο Γουέστμινστερ ενόψει του Brexit.

«Οι Εργατικοί λένε ότι θα καταψηφίσουν τη συμφωνία για το Brexit, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες θέλουν να καθυστερήσουν τις διαδικασίες, το Σκωτσέζικο Εθνικό Κόμμα διαφωνεί με ό,τι κάνει η κυβέρνηση. Αν δεν υπάρξουν τώρα εκλογές τότε αυτό το “παιχνίδι” θα συνεχιστεί» είπε η Βρετανίδα πρωθυπουργός.

Απευθυνόμενη στα κόμματα της αντιπολίτευσης τα κάλεσε να αποδεχθούν το αίτημα για πρόωρες εκλογές «και ας αποφασίσει ο λαός».

Όπως είπε «ανακοινώνω τις εκλογές με δισταγμό αλλά θα πολεμήσω με αποφασιστικότητα». «Ας απομακρύνουμε τον κίνδυνο της αβεβαιότητας και της αστάθειας. Θα δώσω στη χώρα την ισχυρή ηγεσία που χρειάζεται» κατέληξε η κυρία Μέι.

Όπως ανακοίνωσε το νομοσχέδιο για την διεξαγωγή των εκλογών θα κατατεθεί στη βρετανική βουλή την Τετάρτη.

Η κίνηση αυτή έρχεται σε μια στιγμή που οι Εργατικοί του Τζέρεμι Κόρμπιν καταρρέουν στις δημοσκοπήσεις, στοιχείο που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφαση της Μέι.

 

 

http://www.protothema.gr

 

 

 

- Advertisement -