Τη Μεγάλη Παρασκευή συνήθως έχουμε μάθει να τρώμε νηστίσιμα φαγητά χωρίς λάδι. Το καλύτερο γι’αυτήν την περίσταση είναι οι φακές. Μπορείς να τις φτιάξεις στο σπίτι και να τις κάνεις πεντανόστιμες χωρίς λάδι. Το σίγουρο είναι ότι θα ξετρελαθεί με τη γεύση τους η οικογένειά σου.
ΥΛΙΚΑ
1 φλ. τσαγιού φακές
2 σκελίδες σκόρδου
2 φύλλα δάφνης
Αλάτι
Νερό
Ξύδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε νερό σε μία κατσαρόλα μέχρι τη μέση. Προσθέτουμε τις φακές. Αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά. Τις σουρώνουμε , βάζουμε εκ νέου νερό στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τις φακές, τα σκόρδα ολόκληρα και τα φύλλα δάφνης. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να χυλώσουν .
Κατά το σερβίρισμα βάζουμε από μία κουταλιά της σούπας ξύδι.
Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου από τους ΔΕΣΜΟΥΣ ΑΙΜΑΤΟΣ στον Σύλλογο ΑΜΕΑ Αργολίδας…
Ευχαριστίες του Δήμου Άργους – Μυκηνών για την προσφορά επιχειρήσεων σε κοινωνικές δομές. Ο Δήμος…
Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, και το Εργαστήριο Δοκιμών…
Την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2024, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των Manufacturing Excellence Awards 2024, στο…
Η Αγορά του Ναυπλίου συμμετέχει και είναι πανέτοιμη αναμένοντας τον καθιερωμένο πλέον θεσμό της «Black…
Η 25η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των…