Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΟ γιός του 54χρονου ανέλαβε την ευθύνη για τον φόνο του νεαρού...

Ο γιός του 54χρονου ανέλαβε την ευθύνη για τον φόνο του νεαρού κτηνοτρόφου στα Ανώγεια

 

Ανατροπή σημειώθηκε στην υπόθεση του εγκλήματος στον ορεινό Μυλοπόταμο, στα Ανώγεια, την περασμένη Κυριακή, καθώς ο γιός του 54χρονου ανέλαβε ο ίδιος την ευθύνη για τον φόνο του 23χρονου ξαδέλφου του.

Πατέρας και γιός, μετά την απολογία τους, κατά την οποία 21χρονος ομολόγησε ότι από το δικό του όπλο βρήκε τον θάνατο ο νεαρός κτηνοτρόφος, Μανόλης Στρατάκης, οδηγήθηκαν στην φυλακή.

Ενώ όμως παραδέχτηκε ότι αυτός τον πυροβόλησε, υποστήριξε ότι βρισκόταν σε άμυνα, δεδομένου ότι ο ίδιος και ο πατέρας του δέχτηκαν βροχή πυροβολισμών καθώς βρισκόντουσαν μέσα στο αυτοκίνητό τους και αναγκάστηκαν και οι δύο να αμυνθούν.
Ζήτησαν μάλιστα να διαπιστωθεί η κατάσταση που βρίσκεται το όχημά τους μετά την επίθεση που δέχτηκαν.

Σε βάρος των δύο ανδρών ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονία, ενώ στην αστυνομία έχουν παραδοθεί και δύο όπλα, τα οποία χρησιμοποίησαν πατέρας και γιος, ένα πιστόλι 9 χιλιοστών και ένα οπλοπολυβόλο τύπου Καλάσνικοφ.

Η κατάσταση που επικρατεί στο χωριό είναι σαφώς πιο ήρεμη, όμως το κλίμα παραμένει βαρύ. Τα μέλη της οικογένειας των δύο κατηγορουμένων έχουν αποχωρήσει από την εστία τους και διαμένουν σε άγνωστη τοποθεσία, ενώ αρκετοί επισημαίνουν ότι εξ αρχής πίστευαν ότι ο 54χρονος θα αναλάμβανε την ευθύνη του εγκλήματος, θέλοντας να διαφυλάξει το γιο του και ξάδελφο του θύματος.

Την τελική απόφαση για το ποιος ευθύνεται για τη μοιραία βολή θα δώσει, όσο αυτό είναι εφικτό, η σήμανση και τα εργαστήρια της, δεδομένου ότι το βλήμα που αφαίρεσε τη ζωή του 23χρονου δεν έχει εντοπισθεί, δεδομένου ότι το τραύμα που προκάλεσε ήταν διαμπερές.

Αίτημα της πλειονότητας των κατοίκων των Ανωγείων, αλλά και των δικηγόρων των δύο οικογενειών, είναι να επικρατήσει η λογική και οι συνθήκες εκείνες που θα βοηθήσουν στην ειρήνευση, γιατί στην αντίθετη περίπτωση μπορεί να υπάρξουν πράξεις αντεκδίκησης.

Η ΕΛΑΣ, με διακριτική παρουσία επιμελείται της όλης υπόθεσης, κυρίως στα Ανώγεια, ώστε να υπάρχει η τάξη στην περιοχή, ενώ οι κάτοικοι παραμένουν παγωμένοι από το τραγικό συμβάν που κλονίζει τον Μυλοπόταμο, φέρνοντας στη μνήμη τους ιστορίες που ταλαιπώρησαν την τοπική κοινωνία δεκαετίες πριν.

 

 
ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ