Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΓΥΝΑΙΚΑΈξυπνα tips για να μην παχύνεις στην εγκυμοσύνη!

Έξυπνα tips για να μην παχύνεις στην εγκυμοσύνη!

Είναι λογικό μία γυναίκα που διανύει την περίοδο της εγκυμοσύνης της, να έχει περισσότερη όρεξη και να τρώει φαγητά και γλυκά σε μεγαλύτερες ποσότητες. Οι γιατροί όμως από τη μεριά τους θεωρούν ότι οι γυναίκες πρέπει να προσέχουν τη διατροφή τους και να μην τρώνε φαγητά με πολλά λιπαρά. Εμείς απευθυνθήκαμε σε ειδικούς προκειμένου να μας δώσουν τις πολύτιμες συμβουλές τους ώστε μία γυναίκα να μην πάρει πολλά κιλά στην περίοδο αυτή των 9 μηνών.

 Το κόλπο είναι ένα. Μην βάζετε πολλά φαγητά στο τραπέζι. Προτιμήστε τις μικρές μερίδες και τα πολλά γεύματα. Οι θερμίδες μοιράζονται και δεν βαρυστομαχιάζεις.

 Οι δυνατές γεύσεις είναι ιδανικές για την κατάστασή σου! Μελέτες που έχουν έρθει πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας αναφέρουν ότι όταν μία γυναίκα εγκυμονούσα τρώει φαγητά με έντονη γεύση, τότε τρώει λιγότερο. Προσοχή όμως να μην το παρακάνετε.

 Εξαφάνισε τα μεγάλα πιάτα και αγόρασε-αν δεν έχεις- μικρά. Όσο απίστευτο κι αν σου φαίνεται, με αυτόν τον απλό τρόπο θα μάθεις να τρως αναγκαστικά λιγότερο. Σε ένα μεγάλο πιάτο θα βάλεις μεγαλύτερη μερίδα από αυτή που πρέπει να φας.

 Τα υγιεινά σνακ είναι ό,τι πρέπει για την περίοδο αυτή. Μπορείς να τα φας μετά από κάθε γεύμα.

Βέβαια κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική και κάθε γυναίκα έχει διαφορετικές ανάγκες γι΄αυτό το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να το συζητήσεις με το γιατρό σου.

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ