Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗΟ Τσίπρας εγκαινιάζει τη διπλή σήραγγα της εθνικής οδού Κορίνθου - Πατρών

Ο Τσίπρας εγκαινιάζει τη διπλή σήραγγα της εθνικής οδού Κορίνθου – Πατρών

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι.
Αμέσως μετά ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, στο δημαρχιακό μέγαρο της πόλης.
Συνάντηση θα έχει και με τους δημάρχους του νομού Αχαΐας με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολου Κατσιφάρα και του αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Γρηγόρη Αλεξόπουλου.
«Dίνουμε στους χρήστες έναν ολοκληρωμένο λειτουργικά αυτοκινητόδρομο», τόνισε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της «Ολυμπία Οδός Α.Ε.», Παναγιώτης Παπανικόλας.
«Ήταν ένας δρόμος που όσοι τον χρησιμοποιούσαν γνωρίζουν ότι μέχρι το 2008 ήταν μια καρμανιόλα και από τους χειρότερους αυτοκινητοδρόμους της Ευρώπης. Από το 2008 μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες ήταν ένα εργοτάξιο. Από αύριο δίνουμε στους χρήστες έναν ολοκληρωμένο λειτουργικά αυτοκινητόδρομο», ανέφερε χαρακτηριστικα, μιλώντας στο Πρακτορείο FM.

Ο δρόμος, μήκους 120 χλμ., έχει δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, κεντρική νησίδα διαχωριστική, ΛΕΑ και πρόκειται, όπως τόνισε ο κ. Παπανικόλας, για έναν αυτοκινητόδρομο που πληροί όλες τις προδιαγραφές για να προσφέρει ασφάλεια και άνεση στους χρήστες, μειώνοντας την απόσταση από Αθήνα-Πάτρα σε περίπου 1 ώρα και 40 λεπτά.
Στο κομμάτι του αυτοκινητόδρομου από Κόρινθο έως Πάτρα υπάρχουν 12 καινούργια τούνελ, από τα οποία τα 10 έχουν ήδη δοθεί στην κυκλοφορία και τα δύο θα δοθούν αύριο με τα εγκαίνια. «Συνολικά 16 χλμ από καινούργια τούνελ και το υπόλοιπο τμήμα είναι στην υπάρχουσα οδό με διαπλατύνσεις και βελτίωση όλης της χάραξης», επισήμανε ο κ. Παπανικόλας.

 

 

http://www.ethnos.gr

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ