Συμβουλές για να μην περάσεις μελαγχολικό Πάσχα!

- Advertisement -

Μπήκαμε στη Μεγάλη Εβδομάδα και σίγουρα το κλίμα αυτών των εορτών δε θυμίζει σε τίποτα αυτό των Χριστουγέννων. Το Πάσχα σαν γιορτή σίγουρα δεν είναι χαρούμενη. Τα συναισθήματα που σε κατακλύζουν αυτές τις μέρες είναι ανάμεικτα και ποικίλουν από άνθρωπο σε άνθρωπο. Συνήθως μελαγχολούμε όσο πλησιάζουμε στη Μεγάλη Πέμπτη και Μεγάλη Παρασκευή και θυμόμαστε την απώλεια δικών μας ανθρώπων.

- Advertisement -

Τι μπορούμε να κάνουμε για να διατηρήσουμε την αισιοδοξία μας και να μην μας πάρει από κάτω;

 Να είσαι ευγνώμων για αυτά που έχεις. Όταν ξυπνάς να ευγνωμονείς γι’ αυτό. Για την υγεία σου αλλά και την υγεία των δικών σου ανθρώπων. Τίποτα δεν είναι δεδομένο σε αυτή τη ζωή γι΄αυτό και πρέπει να ζεις την κάθε μέρα όσο πιο ωραία γίνεται.

 Φρόντισε να μη μείνεις μόνη σου αυτές τις γιορτές. Μπορείς να συναντηθείς με αγαπημένα σου πρόσωπα που σου χαρίζουν αισιοδοξία και ασφάλεια. Μην κάνεις το λάθος να κλειστείς στο σπίτι ειδικά αν σου έχουν συμβεί κάποια δυσάρεστα γεγονότα στη ζωή σου το τελευταίο διάστημα.

 Η ψυχική υγεία είναι το παν. Εξάλλου είναι γνωστό πως αν νοσήσει η ψυχή, θα νοσήσει και το σώμα. Γι΄αυτό και μπορείς να κάνεις έναν περίπατο στη θάλασσα, τώρα που έχει καλό καιρό, να διαβάσεις ένα βιβλίο ή να καλέσεις στο σπίτι σου τους φίλους σου.

 Θυμήσου ένα πράγμα. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να κλείνεσαι στον εαυτό σου και να μιζεριάζεις. Δες γύρω σου ανθρώπους που δεν έχουν την υγεία τους και προσπαθούν να ζήσουν το κάθετί ακόμη κι αν ξέρουν ότι τους απομένει λίγος χρόνος ζωής. Παραδειγματίσου από τις ιστορίες τους.

 

 

 

- Advertisement -

________________