ΥΠΟΛΟΙΠΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Αίγυπτος: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις σημερινές βομβιστικές επιθέσεις στις δύο εκκλησίες των Κοπτών με τουλάχιστον 45 νεκρούς

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις σε δύο εκκλησίες των Κοπτών στην Αίγυπτο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων που ελέγχει (AMAQ).

Στους 45 νεκρούς ανεβαίνει ο φόρος αίματος από τις σημερινές δύο τρομοκρατικές επιθέσεις στην Αλεξάνδρεια και την Τάντα της Αιγύπτου
Νεώτερες πληροφορίες ανεβάζουν στους 45 τους ανθρώπους που έχασαν σήμερα τη ζωή τους στις δύο τρομοκρατικές επιθέσεις στην Αλεξάνδρεια και την Τάντα της Αιγύπτου.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες που προέρχονται από το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου, 27 είναι τα θύματα της επίθεσης στην Τάντα και 18 είναι τα θύματα στην Αλεξάνδρεια.

Μιλώντας τηλεφωνικά στο τηλεοπτικό δίκτυο Nile news, ο κυβερνήτης της Γκαρμπίγια στρατηγός ‘Αχμαντ Ντέιφ επιβεβαίωσε ότι η έκρηξη στην πόλη Τάντα σημειώθηκε μέσα στην εκκλησία.

Πρόσθεσε ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας ερευνούν εξονυχιστικά την περιοχή όπου βρίσκεται εκκλησία για να διασφαλίσουν ότι δεν υπάρχουν άλλοι εκρηκτικοί μηχανισμοί κοντά.
Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, δεν είναι ακόμη γνωστό “αν είχε τοποθετηθεί βομβα στο εσωτερικό της εκκλησίας ή αν κάποιος ανατινάχθηκε”,
Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης και τα αίτια της έκρηξης παραμένουν άγνωστα.
Η επίθεση σημειώθηκε σημειώθηκε λίγο πριν από τις 10.00 στην εκκλησία Μαρ Γκίργκις (του Αγίου Γεωργίου), τη στιγμή που η χριστιανική κοινότητα ετοιμάζεται για τη Μεγάλη Εβδομάδα που αρχίζει σήμερα, Κυριακή των Βαΐων, και τρεις εβδομάδες πριν από την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Αίγυπτο, σύμφωνα με την Κοπτική Εκκλησία της Αιγύπτου.

«Μαύρη Κυριακή» αναδεικνύεται για την Αίγυπτο η σημερινή Κυριακή των Βαΐων, μία από τις σημαντικότερες χριστιανικές εορτές στην Αίγυπτο, όπου συγκεντρώνει εκατομμύρια πιστούς σε όλη τη χώρα.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η σημερινή χριστιανική ημέρα είναι εθνική αργία για την Αίγυπτο, παρότι πάνω από το 80% του πληθυσμού της είναι μουσουλμάνοι.
Αμέσως μετά το θλιβερό άκουσμα, με τους δεκάδες νεκρούς, πάγωσε στην κυριολεξία η κοινή γνώμη στην Αίγυπτο, με ένα τεράστιο «γιατί;» να σκοτώνονται αθώοι στον βωμό του φανατισμού και του εξτρεμισμού.
Μετά την έκρηξη στην κοπτική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στην Τάντα, οι εξτρεμιστές κτύπησαν και μία κεντρική εκκλησία στην έδρα της Κοπτικής Εκκλησίας στην Αλεξάνδρεια!
Σύμφωνα με πηγές του Αιγυπτιακού υπουργείου Υγείας, 11 είναι τα θύματα μέχρι στιγμής από την τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή Μανσέια της Αλεξάνδρειας, ενώ υπάρχουν και 66 τραυματίες.
Σε αυτούς, συμπεριλαμβάνονται και τρεις αστυνομικοί στους οποίους συγκαταλέγεται και ο επικεφαλής του τοπικού αστυνομικού τμήματος της περιοχής Αταρίν.
Στην προηγούμενη έκρηξη στην Τάντα, ανάμεσα στους 22 νεκρούς – όπως δίνει τον τραγικό απολογισμό των θυμάτων το αιγυπτιακό Υπουργείο Υγείας – συμπεριλαμβάνεται ο επικεφαλής του Δικαστηρίου της Τάντα, Σαμουέλ Τζορτζ, γράφει η Αλ Αχράμ.

 

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ και ethnos.gr

 

 

 

Argonafplia.gr (HI)

Πρόσφατα

Σήμερα η Διεθνούς Ημέρας Μουσείων «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής»

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2024 με θέμα «Μουσεία, Εκπαίδευση και Έρευνα»…

6 λεπτά πριν

Ο ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ B.C. κατεβάζει ομάδα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 𝐔𝟐𝟏 της σεζόν 2024-25

Στη σημαντική απόφαση να συμμετάσχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 𝐔𝟐𝟏 της σεζόν 2024-25 προχώρησε το Διοικητικό…

1 ώρα πριν

Άνδρας απειλούσε να αυτοκτονήσει στον Ισθμό

Σύμφωνα με πληροφορίες του loutrakiblog.gr άνδρας, ηλικίας περίπου 50 ετών, Κορίνθιος, απειλούσε να αυτοκτονήσει πηδώντας…

1 ώρα πριν

Τα εγκαίνια του Ι.Ν. Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου στον προαύλιο χώρο του ναού της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου

Στον προαύλιο χώρο του ναού της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου έχει γίνει η ανέγερση ενός μικρού ναού…

11 ώρες πριν

Ένα απόγευμα γεμάτο με σκάκι, χαμόγελα και κέφι στην Αργολίδα

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Αργολίδας και οι σκακιστικοί σύλλογοι της ευρύτερης περιοχής, σας προσκαλούν όλους, μικρούς…

13 ώρες πριν

Ο Τάκης Κοντός νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Αργολίδας

Κατόπιν των αρχαιρεσιών που διενεργήθηκαν στο Ναύπλιο στις 29-04-2024, αναδείχθηκε η νέα Εκτελεστική Επιτροπή του…

13 ώρες πριν