Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑDirt Games στη χωμάτινη πίστα του Σπαθοβουνίου

Dirt Games στη χωμάτινη πίστα του Σπαθοβουνίου

Το Dirt Games έχει πλέον σάρκα και οστά, και την Κυριακή 9 Απριλίου οι πρωταγωνιστές του θεσμού θα αναμετρηθούν με το χρονόμετρο σε χωμάτινες επιφάνειες. Η αυλαία του θεσμού για το 2017, που συνολικά περιλαμβάνει τέσσερις αγώνες, θα ανοίξει στη φιλόξενη χωμάτινη πίστα του Σπαθοβουνίου, και στη διαδρομή θα απολαύσουμε συνολικά 42 συμμετοχές! Αριθμός ιδιαίτερα σημαντικός, αν αναλογιστούμε ότι πρόκειται για το ντεμπούτο των Dirt Games.

Στη λίστα συμμετοχών διακρίνεται μία σειρά από οδηγούς που διακρίνονται για την ποιότητά τους και έχουν διακριθεί στο χώρο των αγώνων. Παράλληλα, όμως, αρκετοί ακόμα θα έχουν την ευκαιρία να αποδείξουν την αξία τους απέναντι σε καταξιωμένους οδηγούς, σε μια άκρως διασκεδαστική, προσιτή και με χαμηλό κόστος συμμετοχής μορφή αγώνων.

Στην πρεμιέρα στο Σπαθοβούνι θα δούμε τις γνωστές σε όλους πλέον χωμάτινες φόρμουλες (Kartcross) σε πλήρη σύνθεση! Όπως είναι λογικό, δε θα μπορούσαν να λείψουν οι μετρ του είδους, όπως ο Γιώργος Ζυμαρίδης, που μάλιστα είχε επικρατήσει στο 1ο Dirt Games το 2016 στη Χαλκίδα, και είχε συμμετάσχει τόσο με το δικό του Lahoz όσο και με το SR Kartcross. Ο Μπάμπης Γαζετάς με το Lahoz των 750 κ.εκ. θα δώσει φυσικά το «παρών», ενώ από το χώρο των αγώνων ράλλυ αισθητή θα κάνουν την παρουσία τους οι Γιώργος Μπάσδελης και Γιάννης Χεκιμιάν, που αμφότεροι θα αγωνιστούν με Lahoz Speedcar. Από τις ειδικές διαδρομές στη χωμάτινη πίστα του Σπαθοβουνίου θα δούμε και τον Ανδρέα Καροτσιέρη, που έχουμε θαυμάσει τόσο με ιστορικά αυτοκίνητα όσο και με σύγχρονα τα τελευταία χρόνια, και θα οδηγήσει το Semog Trophy. Παράλληλα, από τις ασφάλτινες πίστες στις αντίστοιχες χωμάτινες θα δούμε τον Βασίλη Παπαφιλίππου, που θα οδηγήσει το λευκό Speedcar.

Βέβαια, ως γνωστόν, στα Dirt Games δε συμμετέχουν μόνο χωμάτινες φόρμουλες, αλλά και αυτοκίνητα, με 24 εκ των 42 συμμετοχών να εκκινούν στον αγώνα! Αγωνιστικές κατασκευές κάθε χρονολογίας, διαφορετικού συστήματος μετάδοσης και προδιαγραφών είναι δεδομένο ότι θα προσφέρουν πλούσιο θέαμα σε όσους τυχερούς βρεθούν στο Διαδρόμιο. Κάτι εξασφαλισμένο με οδηγούς όπως είναι ο Πέτρος Μαγκερίδης με το Subaru Impreza, ο Σάββας Λευκαδίτης με το Peugeot 206 XS, αλλά και ο Σπύρος Έξαρχος με το MG ZR, ενώ δεν πρέπει να παραλείψουμε οδηγούς όπως τον Ανέστη Υφαντή και τον Ηλία Κολοκυθά με τα πισωκίνητα Ford Escort, αλλά και τον Θεόδωρο Βούλγαρη με το Toyota Starlet.
Ο αγώνας, που θα διοργανωθεί από την ΑΛΑΚ, αποτελεί παράλληλα μέρος του Επάθλου Ατομικής Χωμάτινης Χρονομέτρησης (Timed Rally Challenge). Το πρωί της Κυριακής θα ξεκινήσει η δράση, ενώ το Σάββατο οι αγωνιζόμενοι θα πραγματοποιήσουν τις αναγνωρίσεις στη διαδρομή των 2,15 χλμ. Διαδικασία ιδιαίτερα σημαντική, αφού η τελευταία είναι σημαντικά διαφοροποιημένη σε σχέση με αυτήν που γνωρίζουμε, με αποτέλεσμα να μην υφίσταται για κάποιους το πλεονέκτημα της γνώσης του δρόμου. Επί ίσοις όροις, λοιπόν!

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ