Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚύρτσος σε Κούλογλου: Δεν φταίνε ο Σόιμπλε και το ΔΝΤ - φταίει...

Κύρτσος σε Κούλογλου: Δεν φταίνε ο Σόιμπλε και το ΔΝΤ – φταίει η κυβέρνηση

Την αντίδραση του Στέλιου Κούλογλου προκάλεσε η στάση των βουλευτών της ΝΔ κατά τη συζήτηση για το ελληνικό πρόγραμμα στο Ευρωκοινοβούλιο. Μιλώντας στην Ολομέλεια του Στρασβούργου, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γ. Κύρτσος, ισχυρίστηκε πως ο λόγος πίσω από την καθυστέρηση του κλεισίματος της αξιολόγησης είναι τα εσωκομματικά προβλήματα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέλιος Κούλογλου, υπέβαλε στον ευρωβουλευτή της ΝΔ το παρακάτω ερώτημα:

«Κύριε Κύρτσο, Κι εσείς και ο προηγούμενος συνάδελφος σας, ο κ. Κεφαλογιάννης, κατηγορήσατε την ελληνική κυβέρνηση ότι παίζει με τη φωτιά. Εδώ, ο κ. Γκουαλτιέρι (πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Κοινοβουλίου) κατηγόρησε τον κ. Σόιμπλε ότι παίζει με τη φωτιά. Κι άλλοι συνάδελφοι, η κ. Κέλλερ από τους Πράσινους, στελέχη από τη σοσιαλιστική ομάδα, βουλευτές που δεν ανήκουν στην ομάδα της Αριστεράς, ούτε υποστηρίζουν την κυβέρνηση Τσίπρα, κατηγόρησαν τον κ. Σόιμπλε και το ΔΝΤ για την καθυστέρηση της αξιολόγησης. Ήθελα λοιπόν μια ξεκάθαρη απάντηση: Εσείς θεωρείτε υπεύθυνη για την καθυστέρηση της αξιολόγησης της ελληνική κυβέρνηση ή τους δανειστές και ιδίως τον κ. Σόιμπλε και το ΔΝΤ;»

Ο κ. Κύρτσος υποστήριξε μεν ότι «οι Ευρωπαίοι εταίροι και οι πιστωτές έχουν απαιτήσεις που δεν πρέπει να ικανοποιηθούν», αλλά απέδωσε την ευθύνη για την καθυστέρηση που σημειώθηκε στην ελληνική κυβέρνηση. Πρόσθεσε μάλιστα πως ξέρει καλύτερα την ελληνική κατάσταση απ’ ότι ο κ. Γκουαλτιέρι, ο οποίος είναι στέλεχος της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.

«Είναι λυπηρό να επαινείται η χώρα από τους ξένους και να κριτικάρεται από Έλληνες, δήλωσε αργότερα ο Στέλιος Κούλογλου, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο τηλεοπτικό σταθμό SBC. « Πρόκειται για μια στάση των δανειστών που θα βρει μπροστά της κάθε κυβέρνηση και θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί με πνεύμα εθνικής συσπείρωσης».

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ