Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΟ Δήμος Άργους στο πλευρό του Ελληνικού Συλλόγου Πνευμονικής Ίνωσης

Ο Δήμος Άργους στο πλευρό του Ελληνικού Συλλόγου Πνευμονικής Ίνωσης

Την στήριξη του με οποιονδήποτε τρόπο στον Ελληνικό Σύλλογο Πνευμονικής Ίνωσης «Πνεύμονες Ζωής», εξέφρασε ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος δια του εκπροσώπου του αντιδημάρχου κ. Νίκου Γκαβούνου, στην Γενική Συνέλευση του Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31 Μαρτίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων του ΟΤΕ στην Αθήνα.

Ο Σύλλογος με έδρα το Άργος και Αργείο Πρόεδρο τον κ. Σπύρο Παναγιωτόπουλο δραστηριοποιείται στον τομέα της προώθησης της έγκαιρης διάγνωσης αυτής της τόσο σπάνιας ασθένειας από την οποία έχουν χαθεί τόσοι άνθρωποι, μεταξύ αυτών και ο Ανδρέας Θωμόπουλος. Η Ιδιοπαθής Πνευμονική Ίνωση (ΙΠΙ) είναι μία χρόνια, μη αναστρέψιμη, προοδευτικά εξελισσόμενη και τελικά θανατηφόρος ινωτική πνευμονική νόσος αγνώστου αιτιολογίας, με διάμεση επιβίωση που εκτιμάται στα 3-5 έτη μετά τη διάγνωση.

Δια τούτο κρίνεται αναγκαία η έγκαιρη εξέταση από εξειδικευμένο πνευμονολόγο.

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Νίκος Γκαβούνος κατά την διάρκεια της συνέλευσης, ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Καμποσος είναι πολύ ευαισθητοποιημένος σε θέματα υγείας και θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες του Συλλόγου με οποιονδήποτε τρόπο, ώστε να γίνει ευρύτερα γνωστή η σπάνια αυτή νόσος και να προαχθεί η έγκαιρη διάγνωση.

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ