Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΔιπλά χρυσό και το καλύτερο ελαιόλαδο πανελλαδικά & παγκόσμια από την Αργoλίδα...

Διπλά χρυσό και το καλύτερο ελαιόλαδο πανελλαδικά & παγκόσμια από την Αργoλίδα στον 2ο διεθνή διαγωνισμό Athena

Είκοσι ένα μετάλλια, 5 χρυσά, 11 αργυρά και 5 χάλκινα μετάλλια κέρδισαν τα μεσσηνιακά ελαιόλαδα, που πήραν μέρος στο 2ο διεθνή διαγωνισμό Athena (Athena International Olive Oil Competition, ATHIOOC), που πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία, στην Costa Navarino, 20 – 22 Μαρτίου, με τη χορηγία του ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου.

Συμμετείχαν 295 ελαιόλαδα από 9 χώρες, (156 ελληνικά και 139 ξένα), που δοκιμάστηκαν από 23 κριτές από 11 χώρες. Απονεμήθηκαν 175 μετάλλια, 17 μεγάλα χρυσά (μόνο ένα ελληνικό – από την Αργολίδα ήταν σε αυτή την κατηγορία), 65 χρυσά, 55 αργυρά και 38 χάλκινα. Τα ελαιόλαδα που διαγωνίστηκαν, ήταν από 98 διαφορετικές ποικιλίες.

Το μόνο ελληνικό που πήρε διπλό χρυσό, ήταν το Great Stories, από την Αργoλίδα, το οποίο διακρίθηκε και ως το καλύτερο ελαιόλαδο πανελλαδικά και παγκόσμια στην κορωνέικη ποικιλία.

Το καλύτερο ελληνικό ελαιόλαδο βιολογικής καλλιέργειας ήταν το μεσσηνιακό Essential Organic, της Get Greek Exquisite Tastes. Τα μεσσηνιακά ελαιόλαδα που διακρίθηκαν, ήταν κορωνέικης ποικιλίας.

Η τελετή απονομής των μεταλλίων θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, το Σάββατο 22 Απριλίου στις 6 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο “King George II”, στην πλατεία Συντάγματος.

www.eleftheriaonline.gr

 

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ