Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣKρεοπώλες :«Αρνιά υπάρχουν, λεφτά δεν υπάρχουν»!

Kρεοπώλες :«Αρνιά υπάρχουν, λεφτά δεν υπάρχουν»!

Η πρόταση «φέτος το Πάσχα οι Αθηναίοι κρεοπώλες να πουλήσουμε το ολόκληρο αρνί 7,90», ήταν αυτή που δημιούργησε αίσθηση στη χθεσινή Γενική Συνέλευση του Σωματείου Κρεοπωλών Αθήνας «Οι Ταξιάρχες».

Η πρόταση συνάντησε την υποστήριξη των περισσότερων από τους παρευρισκόμενους, που έλεγαν: «Αρνιά υπάρχουν, λεφτά δεν υπάρχουν. Θα πουλήσουμε φθηνά, θα σταθούμε δίπλα στον πελάτη μας που δοκιμάζεται». Η συζήτηση για την Πασχαλινή αγορά κυριάρχησε βέβαια στη συζήτηση των κρεοπωλών, οι οποίοι αναμένουν ότι τις επόμενες ημέρες «θα αρχίσει ξανά η ίδια καραμέλα για τις ελλείψεις στην αγορά, το Πάσχα των Καθολικών που συμπίπτει φέτος με των Ορθοδόξων, και μαζί η καταιγιστική διαφημιστική καμπάνια αλυσίδων σούπερ μάρκετ για τα πάμφθηνα αρνιά αγνώστου προελεύσεως».

Φέτος όμως η πασχαλινή περίοδος συμπίπτει και με τη δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου που φέρνει την προέλευση του κρέατος στην ταμειακή, «γεγονός που δεν είναι καθόλου τυχαίο» λένε οι κρεοπώλες, και θυμούνται ότι «η ίδια τακτική είχε ακολουθηθεί και το 2008, όταν παραμονές Πάσχα είχε έρθει η διάταξη για τις ζυγιστικές μηχανές, που δημιούργησε θόρυβο και αποσκοπούσε στη στοχοποίηση του κρεοπώλη».

Ειδικά για το θέμα της ταμειακής, πάντως, υπογραμμίστηκε ότι ξεκίνησε εδώ και μια διετία, αλλά ο κλάδος επέδειξε ολιγωρία.

Στις 16 Ιουλίου οι εκλογές

Στη χθεσινή Γενική Συνέλευση, εκτός των άλλων, ο πρόεδρος των «Ταξιαρχών» Βασίλης Ντεληφιλιππίδης ανακοίνωσε ότι οι εκλογές του σωματείου θα γίνουν στις 16 Ιουλίου και κάλεσε «νέα παιδιά με όρεξη για δουλειά να αναλάβουν ευθύνες διοίκησης κι εμείς οι παλιότεροι θα είμαστε δίπλα τους και θα βοηθάμε».

Ενημέρωση

Κατά τα λοιπά, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για μια σειρά ζητήματα, όπως το Επικουρικό, τα υποπροϊόντα, η λειτουργία των καταστημάτων στις τουριστικές περιοχές, η καταγγελία και οι αντιδράσεις για φορτηγάκι που γυρνάει στις Λαϊκές αγορές της Αττικής και πουλάει νωπό κοτόπουλο, η καινούργια ιδιωτική σχολή κρεοπωλών, αλλά και οι διαπραγματεύσεις (και τα συγκεκριμένα οφέλη) που έχει κάνει το σωματείο με τις τράπεζες για τις προμήθειες των POS και με τις εταιρίες ηλεκτρικής ενέργειας για ειδικές προσφορές προς τους κρεοπώλες μέλη του σωματείου.

Πηγή: meatnews.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ